Sarcina este un moment în viața unei femei atunci când trebuie să fie foarte precaută în ceea ce privește modul în care merge, ceea ce mănâncă și poate avea nevoie de schimbări majore în stilul său de viață.

Și toate acestea sunt pentru siguranța și bunăstarea celui mic, care crește în interiorul ei.

În timpul sarcinii, femeile trebuie să audă sfaturi de la aproape toată lumea, de la mame, mătuși, rude, vecini ca ceea ce ar trebui să mănânce și ce ar trebui să evite.

S-ar putea să fi auzit sfaturi cu privire la consumul de semințe de susan în timpul sarcinii, deoarece ar putea duce la avort. Au fost reacții mixte la acest subiect.

Vitamina B5 (acidul pantotenic) – 9 beneficii surprinzătoare

Semințele de susan în timpul sarcinii – ce conțin ele

Când vine vorba de culturile de semințe oleaginoase, semințele de susan necesită o mențiune specială. Această cultură a fost cultivată de mai bine de 3000 de ani.

India și China sunt producătorii principali ai culturii. Semințele de susan sunt disponibile în diferite culori, inclusiv galben, alb, roșu și negru.

100 de grame de susan vin saturate cu calorii. Cerealele sunt o sursă bogată de proteine, grăsimi, carbohidrați, fibre dietetice, magneziu, calciu, fosfor, precum și alte tipuri de vitamine și minerale.

Semințele de susan în timpul sarcinii și șansele pierderii sarcinii

Este un mit că semințele de susan luate în timpul sarcinii ar putea duce la avort. Și mitul provine dintr-o credință că ele emit multă căldură.

Atunci când o mamă consumă semințe de susan, există șanse mari ca căldura internă să crească perturbând echilibrul general.

Acest dezechilibru ar putea fi cauza unei nașteri premature sau a unui avort spontan. Cu toate acestea, nu există nici o dovadă medicală a acestei credințe.

Puteți întreba medicul și el va recomanda consumul de semințe de susan în timpul sarcinii pentru diferitele beneficii de sănătate pe care le oferă. Semințele de susan sunt bune pentru sarcină!

Căpșunile susțin sistemul imunitar. 18 motive să le consumi

Semințele de susan în timpul sarcinii. Sunt indicate sau nu?

După cum s-a menționat mai sus, semințele de susan sunt bogate în substanțe nutritive. Cu toate acestea, multe femei sunt alergice la semințele de susan.

Și dacă voi nu sunteți, le puteți include cu ușurință în dietă, în cantități moderate pentru a profita de beneficiile lor pentru sănătate.

1. Ajută la tratarea constipatiei

Femeile însărcinate suferă de constipație. Dacă doriți să rezolvați problema în mod natural, adăugați semințe de susan la regimul alimentar.

Acest ingredient natural ajută la înmuierea scaunelor și la prevenirea constipației în cel mai bun mod.

2. Ajută la creșterea puterii

Printre diferitele tipuri de accelerator al puterii naturale, semințele de susan necesită o mențiune specială.

Acest ingredient nu numai că întărește nervii și mușchii, dar joacă un rol esențial în menținerea corpului energic și potrivit.

Vitamina K previne hemoragia la sugari. Află despre beneficiile acestei vitamine

3. Sursă minerală

În timpul sarcinii, corpul unei femei are nevoie de diferite tipuri de minerale și substanțe nutritive.

Semințele de susan sunt surse extrem de bogate în aminoacizi, proteine, vitamine esențiale precum vitamina B, C și E, minerale precum calciu și fier și multe alte substanțe nutritive.

Toate aceste componente naturale sunt extrem de importante în timpul sarcinii.

4. Reduce frecvența urinării

Frecvența urinării crește în timpul sarcinii la femei. Consumul de semințe de susan ajută la menținerea normală a producției de urină într-o manieră naturală, fără efecte secundare la femei.

5. Îmbunătățește sănătatea generală și combate stresul

Femeile gravide sunt adesea foarte stresate din diferite motive.

Dezechilibrul hormonal joacă, de asemenea, un rol important.

Slăbiciunile mintale și nivelul de stres sunt reduse prin consumul de semințe de susan.

Sănătatea generală oferă, de asemenea, un impuls foarte dorit cu acest ingredient natural.

Copilul are o respirație urât mirositoare? 11 remedii naturiste la îndemână

Semințele de susan în sarcină – cum le consumi

Există moduri diferite în care semințele de susan pot fi adăugate la regimul alimentar. Multe femei consumă un castron de cereale sănătoase la micul dejun.

Adăugați semințe de susan la castron și bucurați-vă de delicatețea din mâncare.

Acestea pot fi, de asemenea, adăugate la salată, care conferă o aromă de nuci și, de asemenea, adaugă textura crocantă mâncării.

Pentru a schimba gustul, puteți încerca să le folosiți și peste legume sau când prăjiți puiul.

Puneți niște boabe de semințe de susan pe cartofi prăjiți și vedeți cât de interesante devin gustul și aspectul lor.

Pentru o alimentație suplimentară și aromă, puteți adăuga, de asemenea, de la semințe de susan la quinoa sau orez la aburi.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto