Dacă știi să faci un blat de pizza gustos, nici nu mai contează ce ingrediente pui deasupra! Pizza ta va ieși cu adevărat delicioasă.

Italienii spun că blatul perfect trebuie să fie crocant la exterior, moale și pufos la interior. Dar aceasta este cea mai mare provocare a gospodinelor care fac blatul în casă.

Iată câteva secrete care te vor ajuta, dacă ești și tu o mare iubitoare de pizza făcută în casă.

Măsoară corect cantitatea de făină

Pentru un aluat de pizza foarte bun, trebuie să folosești o făină de calitate și să o măsori corect, cu un cântar de bucătărie. Dacă în rețetă se menționează 300g de făină, nu măsura făina cu o cană de ceai pentru că știi că aceasta are în general 250 – 300g. Folosește cântarul electronic și fii cât mai exactă.

Respectă proporția corectă de apă și făină

În general, pentru un blat de pizza reușit se folosește 60% apă, ceea ce înseamnă că, la 1.000 g de făină, adaugi 600 g de apă, 20 g sare și 50 g drojdie. În ceea ce privește făina, poți folosi făina obișnuită pentru pâine, dar există în comerț și făină specială pentru pizza, care este mult mai fină.

Pentru un blat de pizza reușit, foaia se întinde subțire

Întinde blatul de pizza cât mai bine, să fie subțire și elastic

Întinde blatul de pizza cât mai bine, să fie subțire și elastic

Chiar dacă aluatul este elastic și se strânge la loc în timp ce îl întinzi, folosește cu sucitor de lemn să îl faci cât mai subțire. Trebuie să aibă doar câțiva milimetri, și nu un centimetru sau doi grosime.

Vezi și:Cele mai bune moduri de a reîncălzi pizza pentru a-și păstra gustul

Griș fin pentru un aluat crocant la exterior

Blatul de pizza va ieși cu adevărat crocant la exterior dacă, în tava de copt presari un griș foarte, foarte fin și apoi pui foaia de aluat. Dacă nu ai griș, poți folosi și un mălai măcinat cât mai mărunt.

Un aluat de pizza pufos la interior se face cu roșii

Cei mai buni bucătari italieni folosesc deasupra blatului un suc gros de roșii proaspete, făcut în ziua în care pregătesc pizza. Acest suc frăgezește aluatul și îl păstrează pufos la interior, dar la exterior va fi crocant.

Învață să faci pizza de casa cu această rețetă rapidă!

Un truc util

Nu uita că pizza se coace la foc potrivit spre mare sau la 200 – 220 de grade în cuptorul electric. Astfel, blatul rămâne elastic și pufos, dar bine copt la exterior.

sursa foto: 123rf.com

Iată și cum faci cel mai bun aluat de pizza clasic