CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Un avocado bine copt este delicios, cu un gust bogat și savuros, untos și hrănitor. Iar, dacă este bine copt, cel mai bine este să păstrezi avocado la frigider.

Dacă găsești o ofertă bună de preț, este bine să cumperi mai multe fructe de avocado și să le păstrezi cel puțin 2 zile la temperatura camerei.

Avocado se coace la temperatura camerei

Majoritatea fructelor de avocado ajung la noi aproape crude, deși mai sunt și oferte cu avocado copt și gata de consum. În cazul în care cumperi un avocado crud, într-adevăr el nu trebuie ținut la rece. Temperaturile scăzute împiedică fructul să se coacă și uneori pulpa lui se înnegrește.

În schimb, avocado se coace treptat dacă este ținut la lumină, în apropiere de fereastră, la temperatura obișnuită din cameră. În aceste condiții poate rezista aproximativ 3 – 4 zile, în funcție de cât de moale este pulpa înainte de a fi cumpărat.

Când se ține avocado la frigider

În cazul în care cumperi avocado gata de consum și bine copt, dar nu îl mănânci imediat, atunci trebuie să îl depozitezi la frigider. La rece, el va revista aproximativ 5 zile înainte să se înnegrească și să își schimbe gustul.

O jumătate de avocado trebuie ținută neapărat la frigider, dar înainte trebuie unsă cu:

  • Ulei de măsline
  • Ulei de floarea soarelui
  • Unt topit

Dacă ai tăiat avocado și nu este suficient de bine copt, atunci stropește pulpa cu zeamă de lămâie și învelește fructul în folie alimentară transparentă. Apoi ține avocado la frigider până se înmoaie pulpa și devine bun de consumat.

Jumătatea de avocado tăiată, dacă este bine coaptă, trebuie consumată în cel mult două zile.