Spre deosebire de îmbrăcămintea din bumbac sau fibre sintetice, hainele de lână se spală mai rar și se poartă cu grijă, să nu se scămoșeze și să nu își piardă elasticitatea.

După fiecare purtare, puloverele sau fustele din lână trebuie scoase la aerisit câteva ore. Nu este bine să le împăturești imediat și să le pui într-un dulap.

Când le speli, trebuie să folosești apă călduță și eventual un șampon delicat, pentru că fibrele din lână naturală se deteriorează dacă sunt spălate cu apă fierbinte și detergent.

Dar, dacă le-ai pătat cu grăsime, este indicat mai întâi să cureți petele și apoi să speli hainele.

Cum îndepărtezi grăsimea de pe hainele de lână

  1. Încearcă mai întâi pasta de dinți. Aplică un bob de pastă de dinți pe pată, freacă ușor între degete materialul și apoi clătește cu apă călduță. Lasă haina la uscat fără să o speli, dacă nu este cazul.

2. Combină 20 ml de oțet cu 500 ml de apă și câteva picături de săpun lichid delicat pentru mâini. Apa nu trebuie să aibă mai mult de 30 de grade, temperatura optimă la care speli lâna. Folosește această soluție să tamponezi bine pata de grăsime până când începe să se dizolve și să dispară. Apoi lasă haina la uscat în aer liber, pe un grătar.

3.  Dacă pata de grăsime este proaspătă, presară imediat bicarbonat pe ea și apoi tamponează cu soluție din apă călduță și șampon, pentru a degresa materialul.

Numai în cazul în care petele de grăsime sunt prea mari și prea grave, poți duce hainele de lână la o curățătorie chimică.

sursa foto: Shutterstock