Petele de iarbă ies destul de greu, de aceea trebuie să acționezi cât sunt proaspete. Este foarte important să nu folosești amoniac sau vreo soluție degresantă, pentru că pata și culoarea verde se vor fixa în țesătură și nu vei mai scăpa de ele.

  1. Înmoaie zona pătată de iarbă cu apă caldă și pune câțiva stropi de detergent lichid de vase, apoi freacă ușor cu un burete fin în sens circular, să nu scămoșezi haina. După ce ai scăpat de pată, pune imediat haina la spălat cu detergentul tău obișnuit la temperatura de 70 de grade Celsius.
  2. Amestecă două părți apă și o parte oțet și freacă petele de iarbă cu această soluție cu o perie sau cu un burete fin. Folosește oțet din vin, pentru că este mai acid și curăță mai bine petele verzi în profunzime. Clătește haina cu apă rece și apoi spal-o folosind un detergent special cu oxigen activ. Chiar dacă este vorba de un tricou alb sau de pantaloni deschiși la culoarea, vei scăpa definitiv de pata de iarbă.
  3. Combină o parte apă și o parte alcool sanitar să freci imediat pata de iarbă, mai ales dacă haina este albă sau are o culoare deschisă, pastelată. În cazul hainelor colorate, spirtul nu este o soluție prea bună pentru că le poate decolora.
  4. Folosește clor doar în cazul rufelor albe din țesături rezistente precum bumbac sau in. Materialele mai delicate pot fi distruse de aciditatea clorului.