Montează plase de insecte la geamuri

Cea mai eficientă metodă este sita fină pentru geamuri, prin care nu trece nicio insectă, nici muștele, nici țânțarii, păianjenii sau furnicile. Montează o astfel de sită și la ușa bucătăriei sau la ușa pe care o folosești cel mai des pentru a intra în casă.

Plantele aromatice, barieră pentru muște

Levănțica, busuiocul, menta sau cuișoarele îndepărtează muștele, aroma lor fiind percepută de insecte drept otrăvitoare. Pune plante aromatice în casă sau folosește ulei esențial din aceste plante, pentru că acțiunea lui durează mai mult și este mult mai eficient. Folosește bile de lemn, flori uscate sau lămpi aromatice pentru a împrăștia mai bine aroma uleiurilor esențiale. O lampă aromatică poate fi lăsată și în preajma intrării în casă sau la fereastră, ca să fii sigură că muștele nu se vor apropia de casa ta.

Aparatele cu ultrasunete, un pericol

Silențioase și lipsite de riscuri pentru copii sau animalele din casă, aparatele care emit ultrasunete de înaltă frecvență sunt deosebit de eficiente în spații restrânse, precum camerele unui apartament, cămara sau holul de la intrare. În spații largi, efectul lor este diminuat, dar pot fi folosite mai multe aparate pentru a acoperi întreaga zonă. Sunetele de înaltă frecvență pe care le percep doar muștele reprezintă un pericol pentru ele și se feresc să ajungă în preajma lor. Costul mediu al unui astfel de aparat este de 80 de lei, dar îl vei folosi perioadă îndelungată.

Camforul, eficient în spații deschise

În chioșcul din grădină sau la picnic, poți scăpa de muște dacă pui cristale de camfor într-o candelă pentru aromoterapie. Parfumul lor persistent alungă muștele și țânțarii și nu reprezintă un pericol pentru copii, decât dacă sunt alergici la plantele aromatice.

Felii de castravete crud

Pune felii de castravete crud, curățate de coajă, pe lângă alimente, dacă iei masa afară, în grădină. Mirosul castravetelui alungă muștele și nu se vor mai apropia de mâncarea ta, să împrăștie bacterii și microbi.

sursa foto: Foter.com