Praf de copt pentru canapea și fotolii

Dacă pernele sau fotoliul preferat al pisicii tale încep să miroasă greu, presară un strat gros de praf de copt și lasă-l să acționeze cel puțin o jumătate de oră. Praful de copt are capacitatea de a absorbi umezeala și grăsimea din tapițerie și neutralizează izul specific al animalelor de casă. Folosește apoi aspiratorul să cureți bine praful de copt de pe fotoliu sau de pe canapea.

Oțetul combate mirosurile grele

Urmele de urină trebuie spălate imediat cu apă și detergent. După ce ștergi bine podeaua, pulverizează oțet alb diluat cu puțină apă și șterge cu o lavetă curată. Repetă operația de câte ori este necesar pentru a scăpa definitiv de mirosul persistent.

Curăță rapid firele de blană

Folosește un burete de vase curat, înmuiat în apă, sau o mănușă de duș umezită pentru a curăța rapid firele de blană lăsate pe covor sau pe canapea. Este soluția cea mai rapidă să cureți casa, dacă vin musafiri pe nepusă masă, și să previi mirosurile neplăcute pe care le lasă blana animalelor.

Urmele de excremente, cele mai dificile

Combină o cană de apă caldă, jumătate de ceașcă de oțet alb și o linguriță de detergent lichid pentru a curăța temeinic petele de excremente. Ai grijă să folosești mănuși de cauciuc ca să te protejezi de microbi și de mirosul neplăcut. Dacă petele și mirosul caracteristic persistă, pune două, trei picături de amoniac lichid într-o cană cu apă oxigenată și curăță zona afectată cu această soluție. Ai grijă să nu o folosești, totuși, pe materiale care se decolorează ușor.

credit foto: 123rf.com