Sare și lămâie

Știi deja cât de bună este lămâia proaspătă să parfumezi bucătăria, să cureți tocătoarele de lemn și vesela, să dai luciu electrocasnicelor cromate sau să elimini mirosurile grele din frigider. La fel de bună este și pentru a-ți curăța și parfuma mâinile. După ce ai curățat pește sau ai tocat usturoi, taie o felie groasă de lămâie și freacă-te pe mâini, inclusiv sub unghii, cu ea. Apoi, cu mâinile încă umede de zeamă, ia un pumn de sare de mină și freacă-te bine. La final, clătește-ți mâinile și vei vedea că nu mai miros deloc a mâncare.

Zaț de cafea

După ce gătești, toarnă în palme zațul de cafea din ibric și freacă-te bine cu el. Cafeaua elimină mirosurile celorlalte alimente, oricât de persistente ar fi. Clătește-te apoi cu apă caldă și folosește apoi o cremă hidratantă, să îngrijești pielea uscată.

Alimente care combat usturoiul și ceapa

Busuiocul, pătrunjelul și ceaiul verde te ajută să elimini mirosurile grele de pe mâini. Folosește frunzele acestor plante, fie proaspete, fie uscate, pentru a le freca între degete și izul de mâncare va dispărea.

sursa foto: 123rf.com