Saramura te scapă de buruieni

Pregătește o saramură concentrată din sare și apă rece și stropește cu ea de mai multe ori buruienile care cresc pe lângă casă, pe lângă trotuar sau prin pietrele pavajului de grădină. Este foarte eficientă, dar nu trebuie folosită decât în locurile în care nu vrei să cultivi altceva, flori sau pomi roditori, deoarece sarea omoară substanțele nutritive din sol.

Oțetul arde ierburile

Pune oțet într-un pulverizator și stropește cu el ierburile, fără să atingi florile sau legumele din apropiere. Oțetul va omorî buruienile și va împiedica dezvoltarea altor ierburi din rădăcinile care rămân în pământ. Poți combina și sarea cu oțet pentru rezultate mai eficiente, dacă ai o suprafață mare de buruieni.

Apa clocotită omoară și rădăcinile

Fierbe apă și toarn-o peste buruieni, dacă în apropierea lor nu cresc alte plante pe care vrei să le ocrotești. Apa clocotită va omorî și buruienile, și rădăcinile lor.

Sufocă buruienile cu straturi protectoare

Cosește zona plină de ierburi nedorite și presară deasupra ei un strat gros de paie uscate sau de scoarță de copac mărunțită. Poți acoperi zona respectivă și cu saci menajeri din plastic negru, prin care nu trece lumina. Straturile protectoare vor împiedica lumina și aerul să ajungă la buruieni și rădăcinile se vor sufoca. După câteva săptămâni îndepărtează stratul protector și sapă locul, îndepărtează rădăcinile buruienilor și cultivă alte plante, flori sau legume.

sursa foto: Flickr.com