Cantitatea de sare în hrana câinelui trebuie să fie aproape infimă. Alimentele pe care le consumăm noi sunt foarte sărate și noi avem tendința de a mai adăuga sare, chiar dacă tot ceea ce avem pe masă conține deja sare.

De aceea, mâncarea pe care o pregătim în casă pentru câine ni se pare nesărată și avem tendința de a adăuga mai multă sare decât ar fi normal.

Cât de bună este sarea pentru câine

Sarea este un condiment preferat de oameni, dar de care animalele nu au nevoie. Multe alimente naturale pe care le oferim câinelui conțin suficient sodiu, astfel încât nu este nevoie să adăugăm sare.

Acest condiment are beneficiile lui, dar trebuie pus în hrana câinelui în cantitate foarte mică și rar, nu în fiecare zi. Dacă micul patruped ar consuma prea des alimente sărate, așa cum mâncăm noi, s-ar ajunge la grave probleme de sănătate și inclusiv la deces.

Doza periculoasă de sare

Dacă un câine ajunge să consume 3 grame de sare per kilogram/corp, atunci doza aceasta ar fi letală. Din păcate, se întâmplă accidente în bucătărie, când sarea cade pe jos sau câinele găsește vreo pungă de chips-uri sărate pe care le linge cu plăcere.

Dar ingerarea unei cantități mai mari de sare va fi periculoasă.

Când se pune sare în hrana câinelui

Evită să îi dai câinelui orice fel de gustare sărată. Nu are voie nici covrigei, nici chipsuri, nici cartofi prăjiți, nici mici, nici friptură la grătar cu sare.

Hrana lui, dacă o pregătești tu acasă, fie ea o supă de carne și legume, fie ceva copt la cuptor, poate conține câteva granule foarte fine de sare. Adaugă sare în hrana câinelui doar o dată sau de două ori pe săptămână, nu în fiecare zi.

Așa cum nu este bine să îi dai recompense dulci și pudrate cu zahăr, nu este bine să îi dai nici gustărele sărate!