Când ne trezim dimineața, ne dăm jos din pat, ne ducem la oglindă și începem rutina de dimineață. În unele momente, avem gânduri vagi despre ce urmează să facem în următoarele ore, alteori ne plănuim la secundă evenimentele importante din ziua sau săptămâna respectivă, și căutăm să ne îndeplinim toate țintele propuse. Învață și tu care este rutina de dimineață a oamenilor de succes.

Citește și: Ce trebuie să faci dacă vrei să ai succes

Rutina de dimineață a oamenilor de succes: Se trezesc cu planuri mari

În opinia psihologului Alexandru Pleşea, cu cât este mai mare planul, cu atât mai repede sărim din pat. Acesta este secretul rutina de dimineață a oamenilor de succes.

“De multe ori am observat că atunci când nu avem planuri mari, datul jos din pat, uneori este greoi. Totuși, când avem un plan mai mare, datul jos din pat este rapid. Astfel, omul normal se trezește cu alarma ceasului. Marii oameni de succes ai planetei au declarat în nenumărate rânduri că se trezesc fără alarmă. De ce? Pentru că au planuri mari. Alarma lor este fix planul. Altfel spus, planurile îl trezesc pe om, îi trezesc, întâi de toate, conștiința de a acționa”.

Rutina de dimineață a oamenilor de succes: Cum să te trezești bine dispus

”Un alt obstacol este că omul se programează doar mental să se trezească, neprogramându-și emoțiile sau trupul fizic să-i susțină trezirea. Trezitul ușor, energic și bine-dispus dimineața se face în urma dorinței emoționale să realizeze un obiectiv (sau a pasiunii pentru ceva), și nu a unui gând față de obiectiv. Oricăruia dintre noi i s-a întâmplat ca atunci când trebuie să se trezească mai de dimineață decât de obicei pentru a lucra mai mult, trezitul devine mai greu. Aici avem două opțiuni, când sună alarma: ori ne uităm la ceas, închidem alarma și ne întoarcem înapoi sub plapumă, si visăm unde vrem să ajungem, cum, cu cine și în ce fel, sau, ne uităm la ceas, închidem alarma, sărim din pat și ne ducem să facem ceea ce visăm”, explică psihologul Alexandru Pleșea.

Rutina de dimineață a oamenilor de succes: Exercițiu pentru primii pași ai dimineții

Psihologul te sfăuiește să faci următorii pași pentru stabilirea intențiilor (planului):

1. Plănuiește emoțional și mental ce vrei sa faci, ce plan ai. Stabilește-ți intenția, cum vrei să te simți, unde vrei să fii, și când vrei să obții scopul.

2. Pune emoție (pasiune) să realizezi, iar gândurile vor găsi soluții.

3. Dacă sunt implicați alți oameni, stabilește-ți intenția privind genul de interacțiune și emoție pe care vrei sa o ai cu ei. Poate că vrei să te distrezi, să înveți ceva nou, să fii productiv, să te simti linistit, să fii fericit sau îndrăgostit, să te simți respectat, să fii calm și de folos sau să te simți legat de alții etc.

4. Creează un film mental care să arate cum vei fi în acea situație viitoare. Observă prin ce treci în acea situație o dată ce ți-ai stabilit intentia. Răspundeți la întrebări cum ar fi: Ce auzi? Ce iți spui? Ce vezi? Ce simți?

“În concluzie, trezitul cu alarmă este greoi, nesatisfăcător și derutant, pentru că oprește artificial funcțiile în om și mărește șansa spre nerealizarea obiectivelor. Trezitul din pasiunea și dorința de realizare a unui lucru, aduce naturelețea și armonia trezitului dis de dimineață, evitându-se riscul de îmbolnăvire fizică sau mentală în viitor”, conchide psihologul Alexandru Pleşea. Acesta este secretul care asigură rutina de dimineață a oamenilor de succes.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com