CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Durerea în gât este, de multe ori, primul semn al unui guturai, dar poate fi vorba și de o faringită, laringită ori chiar de o gripă sau de temutul Covid-19. Oricum ar fi, gargara te poate ajuta să te simți mai bine și să combați simptomele neplăcute înainte de a se agrava.

Citește și: Leacuri mănăstirești pentru problemele de sezon

Gargară cu sare

Încearcă leacul bunicii pentru dureri în gât: gargara cu apă și sare. Amestecă un sfert de linguriță (poate fi și o cantitate mai mare de până la o linguriță) de sare de mare sau grunjoasă la o cană cu apă caldă. Soluția sărată elimină agenții patogeni, ameliorează senzația de arsură și grăbește vindecarea membranelor mucoase iritate. Prepară câte o soluție proaspătă pentru fiecare utilizare. De asemenea, este important să nu o înghiți.

Rețete de gargară pentru dureri în gât cu lămâie

Se amestecă o linguriță de suc de lămâie într-o cană de apă. Sucul astringent ajută la diminuarea inflamației și la crearea unui mediu ostil pentru virusuri și bacterii. Poți prepara și o gargară cu ghimbir, miere și lămâie, după cum urmează. Amestecă o linguriță de pudră de ghimbir într-o jumătate de cană cu apă fierbinte. După ce ajunge la o temperatură tolerabilă, adaugă zeama de la o jumătate de lămâie și o linguriță de miere. Mierea calmează durerea de gât și are, de asemenea, proprietăți antibacteriene. Ghimbirul este și el un bun remediu pentru guturai. Acest ceai se poate și bea.

Rețete de gargară pentru dureri în gât cu ceai verde

Adaugă una până la trei lingurițe de cuișoare măcinate în apă fierbinte. Lasă să se răcească puțin. Apoi, mai amestecă o dată și fă gargară. Cuișoarele au proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii care pot ajuta la calmarea și vindecarea durerii în gât. Ceaiul verde combate și el în mod natural infecțiile. Este excelent și ca băutură, în loc de cafea. Atunci când ți-l prepari, fă o cantitate mai mare și folosește-o pentru gargară. Aceste remedii combat bacteriile din gât.

Sursa foto: 123rf.com