Multe dintre noi știm că lacul de unghii este cât se poate de util nu doar pentru a ne păstra manichiura frumoasă. Când se deteriorează dresurile sau un material fin, e suficientă o picătură de lac transparent și firele nu se mai deșiră. Dar mai sunt și alte situații în care lacul de unghii poate fi salvator!

Repară ochelarii când un braț s-a slăbit

Dacă s-a slăbit un braț de la ochelari și există riscul să pierzi șurubul, pune deasupra o picătură de lac de unghii transparent și așteaptă un minut să se usuce. Lacul de unghii protejează o vreme șurubul minuscul, până când reușești să ajungi la un atelier de reparații să fie înlocuit.

De asemenea, lacul de unghii poate fixa și un nasture care s-a slăbit și poate să cadă. Este o soluție salvatoare când ești la birou și nu ai la îndemână ac și ață să îl coși. Cu condiția să ai la tine, în poșetă, o mică sticluță cu lac transparent, ceea nu ar strica niciodată pentru că acesta acționează ca un adeziv pentru diverse obiecte foarte mici și este util.

Lacul de unghii, de ajutor în situații jenante

Dacă ți-ai agățat dresurile fine sau o fustă din voal sau mătase, lacul de unghii te ajută să repari dezastrul. Pune o picătură în locul cu pricina și firele nu se mai destramă. Cel puțin vor rezista până ajungi la primul magazin să îți cumperi alte dresuri.

Cu lacul de unghii poți acoperi zgârieturile pe ghete și pantofi

Așa cum vezi și în clipul nostru, folosește mai întâi un dermatograf la culoarea pantofilor să acoperi zgârieturile și tamponează ușor cu degetele să se uniformizeze culoarea.

Apoi aplică un strat subțire de lac de unghii și tapotează cu degetele să pătrundă în piele. Zgârieturile vor fi estompate și pantofii sau ghetele tale vor arăta mult mai bine!

foto: 123rf.com

imagine: Libertatea pentru femei