Cafeaua acoperă zgârieturile fine  

Fierbe o cantitate mică de cafea cât mai concentrată, să obții o licoare închisă la culoare, și folosește o lavetă să tamponezi zona zgâriată de pe mobilă. Repetă operația de mai multe ori până când zgârieturile capătă culoarea inițială a lemnului și nu se mai observă.

Cremă de pantofi la culoarea lemnului

Caută în comerț cremă de pantofi fie neagră, fie maron, în funcție de culoarea mobilei pe care vrei să o repari. Folosește un burete foarte fin și curat pentru a tampona zgârieturile și întinde bine crema, să intre în fisurile lemnului. La final, lustruiește mobila cu o soluție pe bază de ceară.

Creionul de ochi, pentru defecte mai grave

În cazul în care zgârieturile sunt mai adânci sau au apărut fisuri în profunzime, ai putea folosi un creion de ochi la culoarea furnirului. Trasează dungi fine și încearcă să nu depășești suprafața afectată. După ce creionul intră în profunzimea furnirului, șterge surplusul cu un șervețel moale din hârtie și lustruiește mobila cu o soluție specială.

Ulei de nuci pentru mobila deschisă la culoare

Mobila deschisă la culoare poate fi reparată cu ulei de nuci, iar pentru furnirul în nuanțe roșcate poți folosi banala betadină, pe bază de iod. Ambele soluții pătrund în profunzime în fibra lemnului și pot masca în întregime fisurile superficiale.

credit foto: 123rf.com