Pentru cei care vor veni la terase să servească, pentru clienți, pentru consumatori, nu am prevăzut această măsură, să le fie luată temperatura. Este o măsură care va fi adaptată în funcție de fiecare operator, dacă doresc să aibă măsuri suplimentare, dar nu este o măsură obligatorie”, a spus Chioveanu, miercuri, într-o videoconferință.

El a precizat că măsura va fi obligatorie doar pentru personalul lucrător angajat, „pentru bucătari, chelneri care deservesc unitatea”, care trebuie să aibă și echipament de protecție, mască și mănuși.

În context, șeful Direcției Generale Turism din cadrul Ministerului Economiei, Răzvan Pîrjol, a susținut că în jurul datei de 15 iulie am putea să ne apropiem „poate de o viață cât mai normală și apropiată de trecutul nostru normal”.

„Pe 1 iunie deschidem terasele, iar pe 15 iunie și restaurantele în interior, împreună cu litoralul, iar după două săptămâni vrem să creștem și numărul de persoane care se află la interior, iar către jumătatea lunii iulie să ne apropiem, poate, de o viață cât mai normală și apropiată de trecutul nostru normal. (…)

Insist asupra faptului că îmi doresc că statul să fie un îndrumător, nu un reglementator care să ne îndepărteze fundamental de la ideea noastră de bunăstarea clientului, al scopului însă al ospitalității și nici pentru hotelieri sau cei din restaurante să devină un chin să opereze sau investițiile obligatorii care vor trebui să fie făcute în urmă acestei crize să fie prea costisitoare”, a explicat Pîrjol, conform Agerpres.

În opinia să, hotelierii, în marea lor majoritate, sunt pregătiți, adoptând deja proceduri pe care le vedem aplicate și „în viața noastră socială de zi cu zi, pe care o trăim în urmă pandemiei”.

„În plus, și hotelierii vor beneficia de acele scheme de granturi de ajutor din partea statului, acel faimos miliard de euro din fondurile europene, probabil undeva la 300 de milioane vor fi consacrate industriei ospitalității, zona de transporturi și probabil toată partea de industrie a spectacolelor și evenimentelor”, a menționat Răzvan Pîrjol.

Vezi și Cum va arăta o ieșire în oraș după 15 mai? Măsurile propuse pentru restaurante, baruri și terase

Citește și: