Asociația Iubitorilor de Feline din Statele Unite a realizat un studiu printre crescători și medicii veterinari pentru a determina ce rase de pisici docile sunt mai ușor de dresat.  

Persana, o pisică foarte isteață

Cunoscătorii spun că această rasă de pisică este foarte docilă și are o personalitate cu lipici, mai ales dacă o crești de mică și se atașează foarte mult de tine. Este o pisică isteață, care se adaptează destul de ușor când este adoptată de noul stăpân și îi place mult să se joace. Cu o persană în casă nu ai cum să te plictisești, pentru că te provoacă ea să fii activă și să îi oferi tot felul de jocuri. De aceea, dresajul poate începe imediat ce o aduci acasă deoarece se învață ușor cu noua locuință, cu mirosurile noi și oamenii din jurul ei.

Exotic, o pisică deosebit de blândă

rase-de-PISICI
pisicile din rasa Exotic te cuceresc cu personalitatea afectuoasă

Pisicile din această rasă au o personalitate foarte apropiată de cea a persanelor. De altfel, ele seamănă foarte mult cu persanele, doar că au blana cu păr scurt și catifelat. Datorită blăniței scurte, capul lor este mai rotund și are un aer mai deosebit, de jucărie din catifea. Sunt pisici blânde, care miaună puțin, le place să se joace, dar au și perioade lungi în timpul zilei când nici nu le simți prin casă pentru că preferă să stea liniștite. Le place mult să se odihnească lângă stăpânul preferat, în poala lui sau lipite de capul lui pe pernă.

American Shorthair, jucăușă și dornică de afecțiune

Sunt pisici extraordinare pentru toată familia și întoteauna sunt incluse în topuri cu rase de pisici docile. Sunt inteligente, jucăușe, nu prea fac mofturi la mâncare și se atașează repede de cei care le arată puțină afecțiune. Au o dispoziție energică aproape tot timpul și o sănătate robustă, fiind o rasă puțin afectată de boli cronice. Este foarte curioasă și prietenoasă, este activă și dornică să învețe lucruri noi de la tine. Poate fi învățată trucuri noi cu ușurință și se recomandă să aibă multe jucării.

Ragdoll, mereu în topul cu rase de pisici docile

ragdoll, o păpușă de pisică
pisica ragdoll, inteligentă și afectuoasă

”Păpușica din cârpe” cum s-ar putea traduce numele acestei rase este cu adevărat o păpușă vie. Deosebit de frumoasă, elegantă și prietenoasă, pisica Ragdoll este foarte iubitoare, inclusiv cu cei mai mici dintre membrii familiei. Are răbdare cu toți, învață repede programul și ticurile stăpânilor și nu deranjează prea mult nici cu mieunatul, nici cu mofturile ei. Îi place să te aștepte la ușă când îți aude pașii că vii acasă și se ține după tine prin casă pentru a primi cât mai multă atenție și afecțiune. Dar merită pentru că e o pisică docilă și isteață!

Main Coon, uriașul blând

Dacă vrei o pisică specială, iubitoare, deosebit de inteligentă și robustă, atunci ar fi bine să te gândești la a ceastă rasă. Chiar dacă este mai scumpă, este o pisică deosebită și o adevărată prietenă. Crescătorii acestei rase spun că are o personalitate unică. Nu prea este vorbăreață, în schimb o vei vedea cum te urmărește cu atenție peste tot, înregistrând tot ceea ce faci. Va fi alături de tine la orice activitate, ba chiar va învăța cum să te imite în anumite situații, aceasta fiind o caracteristică aparte pentru rase de pisici docile. Iar când unul dintre membrii familiei va fi bolnav, pisica Maine Coon va da imediat alarma. Este o pisică de talie mare, chiar foarte mare în comparație cu pisicile de pe la noi, dar are o blană lungă, pufoasă și ușor de întreținut.