Sunt câteva rase de pisici albe deosebite și multe rase frumoase și vechi includ variații albe, de la British shorthair la Turkish van. Dar pisicile complet albe sunt destul de rare și prezintă o variație genetică specială. În cazul lor lipsește cu desăvârșire melanina, cea care dă culoare firelor de blană, dar și ochilor. Astfel că multe pisici albe au ochii albaștri sau galbeni.

Rase de pisici albe: American shorthair, o cuminte

Este atât de simpatică această pisică, are un botic și o expresie a ochilor cu totul specială, încât este imposibil să nu o îndrăgești. Iar dacă este complet albă, cu atât mai mult atrage atenția. Este o pisicuță de talie medie, cu o personalitate calmă și un nivel de energie mai scăzut, care se adaptează ușor și într-o familie numeroasă, dar și lângă un stăpân singuratic. În plus este o pisică tăcută, răbdătoare, dar căreia îi place mult să se joace când o provoci.

Persana albă, cu blana lungă

Pisicile albe nu sunt deloc rare la această rasă. Puține sunt de un alb imaculat, deoarece se mai strecoară câteva fire colorate în zona urechilor și a capului. Dar sunt pisici minunate, cu o blană luxoasă și lungă și cu o personalitate aparte. Dacă le câștigi afecțiunea și încrederea, vor fi cele mai bune prietene. Este o pisică de talie medie, îndesată, cu picioare scurte și viguroase, dar care are un nivel de energie scăzut.

Siberiana albă, un fulg de nea

Sunt spectaculoase pisicile din rasa Siberiană când se nasc de un alb ca zăpada. Așa cum îi spune numele, este o rasă naturală, originară din Rusia, dar care a devenit populară în Europa și în America abia în ultimele două decenii. S-au obținut culori albe pure, dar și culori negre ca pana corbului. Blana ei lucioasă și elegantă este deosebit de apreciată de crescători. Este o pisică aparte, cu o personalitate mai dificilă, dar dacă este iubită și tratată corect, devine loială și foarte atașată de tine.

Turkish angora, o mică răsfățată

Pe cât este de frumoasă, mai ales dacă este albă, această pisică învață repede să fie răsfățată. Dar este și deosebit de afectuoasă. Dacă o ignori, știe cum să îți atragă atenția și este inteligentă și inventivă. Este una dintre acele rase la care s-a obținut un alb aproape pur și are o blană elegantă, care trebuie îngrijită cu atenție. Mai trebuie să știi că aceste pisici, dacă au ochii de culori diferite, sunt surde cu urechea din dreptul ochiului albastru.

Birmaneza cu blană alb-argintie

Și la această rasă au fost obținute pisicuțe cu blana aproape albă, dar se păstrează o ușoară nuanță crem sau argintie, precum și urechile puțin colorate, specifice. Multă lume iubește birmanezele pentru firea lor jucăușă, cercetătoare și pentru energia lor care te molipsește. Sunt inteligente și prietenoase și fac tot posibilul să fie alintate. La rândul lor se atașează de stăpân și oferă afecțiune atunci când ai nevoie!

Foto: besthqwallpapers.com, wikipedia