Locuieşti într-un apartament mic şi te gândeşti din ce în ce mai serios să adopţi un câine? Caută căței de talie mică, precum chihuahua sau pekinezi, bucuroşi să fie ţinuţi în poală şi să stea lângă tine când te uiţi la televizor.

Câinii de talie mică sunt recunoscuţi drept cei mai buni prieteni ai persoanelor singure şi ai cuplurilor în vârstă. Sunt uşor de îngrijit şi se mulţumesc cu plimbări scurte. În medie, trăiesc între 14 şi 16 ani, aşa că vor fi alături de tine mult timp. Este adevărat că unii dintre ei pot avea probleme de sănătate din cauza taliei mici, dar, în general, sunt mai puţin bolnăvicioşi decât rasele mari.

„Câinii de buzunar” sunt acceptaţi mai uşor în spaţiile publice, decât cei mari.

Chihuahua

Temperament: curios, inteligent, gălăgios, se ataşează mai mult de stăpân şi suportă greu copiii, străinii sau alte animale.

Hrana: trebuie să mănânce puţin şi des şi are nevoie să roadă biscuiţi tari.

Blana: se îngrijeşte uşor dacă este scurtă, se perie o dată pe săptămână, năpârleşte moderat.

Pekinezul

Temperament: este un câine mândru care poate deveni neastâmpărat dacă nu este dresat de mic; este voios, îi plac plimbările, dar mai puţin exerciţiile.

Hrana: nu îi place mâncarea uscată, preferă ficatul, legumele şi carnea de curcan fierte şi preparatele speciale umede.

Blana: trebuie periată zilnic şi tunsă periodic.

Bichonul

40549848_m

Temperament: inteligent şi sensibil, acest câine este foarte vioi şi mare amator de plimbare. Cu cei pe care îi iubeşte este foarte jucăuş şi face puţină gălăgie.

Hrana: îi plac mai mult bucăţelele de carne suculente şi mâncarea umedă, decât cea uscată.

Blana: dificil de îngrijit, necesită periaj şi spălare frecvente pentru a se păstra albă şi frumoasă.

Shih-tzu

Temperament: un adevărat câine de companie, acest câine este foarte tandru şi afectuos cu persoanele de care se ataşează, dar poate fi şi foarte încăpăţânat. Se înţelege bine cu copiii mai mari.

Hrana: pe lângă mâncarea specială din magazinele pentru animale, trebuie să îi oferi şi legume fierte şi carne de pui preparată în casă.

Blana: lungă şi deasă, necesită îngrijiri atente şi năpârleşte puţin.