CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

O familie iubitoare, cu mulți copii, trebuie să aibă și un câine prietenos, ușor de dresat și ușor de îngrijit. Iată câteva rase de câini pentru familiști care se simt de minune când au doi, trei copii pentru joacă și stăpâni afectuoși.

Câinele Beagle

O rasă deosebit de frumoasă, de talie medie, cu o blăniță pufoasă și catifelată și cu o personalitate deosebită, câinele Beagle este isteț și foarte atașat de familie.

Este unul dintre cei mai buni câini pentru familiști iubitori de excursie și de plimbări în aer liber, pentru copiii cărora le place să alerge, să iasă zilnic în parc și să meargă în excursii.

Beagle are nas de copoi, miroase totul, recunoaște ușor orice miros, orice om și orice loc a vizitat vreodată. Instinctele de vânătoare sunt puternice, de aceea este un bun câine de pază pentru familie, chiar dacă nu pare prea puternic. Și în casă, și afară trebuie să aibă ceva de făcut, altfel se plictisește și există riscul să strice unele obiecte ușor de ros.

French Bulldog

Jucăuș, afectuos și comic, acest câine de talie mică va fi o adevărată surpriză plină de energie și bucurie în casă. Îi plac copiii și mâncarea. Îi place să fie în centrul atenției, dar oferă la rândul lui afecțiune, încredere și dragoste necondiționată.

Este foarte important să fie crescut în mod echilibrat, să nu fie niciodată speriat sau timorat de copii. Blănița lui scurtă este ușor de îngrijit, nu trebuie periat zilnic, dar nici nu trebuie neglijat. În mod special, pielea din zonele cu pliuri trebuie verificată de iritații și eczeme.

Boxer, pe lista de câini pentru familiști

Toxocariază - infecție cauzată de larvele a două specii de viermi cilindrici: Toxocara canis transmis de câine și, mai rar, Toxocara cati transmis de pisici. Imagine cu pui de cățel, prin intermediul căruia se poate produce contaminarea cu acest parazit

Dacă dorești un câine mai mare, mai puternic, foarte protector și atașat de familie, rasa Boxer te va surprinde cu numeroasele ei calități. Este un câine puternic și foarte inteligent. Nu îi subestima niciodată energia și capacitatea de învățare.

Boxerul se simte excelent în familiile cu doi sau cu mai mulți copii, adoră ieșirile în aer liber, alergatul și jocurile în care trebuie să caute obiecte ascunse. Este un câine arătos și totodată receptiv la orice dresaj. Îi place să învețe lucruri noi și să fie provocat de stăpâni la joacă.

Labrador Retriever

Majoritatea crescătorilor de elită este de acord că labradorul este câinele familiștilor cel mai iubit și apreciat. Este foarte isteț și ușor de dresat, va învăța tot felul de comenzi complicate, dacă are deplină încredere în stăpân și este crescut cât mai echilibrat.

Labradorul este atașat de copii, este vigilent, îi place să se joace cu ei și îi urmărește prin parc sau la plimbare cu mare atenție. Este un companion afectuos, inteligent și săritor. Chiar dacă mai are ”toane”, acestea sunt mai degrabă provocate de comportamentul nepotrivit al celor din jur.