CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Câteva rase de câini curajoși, aproape fără nicio teamă, sunt folosite în mod greșit pentru lupte și atac. Dar, dacă acești câini sunt crescuți într-un mediu echilibrat și sunt antrenați pentru a socializa și pentru a-și apăra familia, ei devin companioni de încredere.

Ciobănescul german

ciobanesc german

Este una dintre cele mai iubite și cunoscute rase de câini curajoși din întreaga lume, iar calitățile de bun copoi, curajos și inteligent ale acestui câine sunt superioare.

Ciobănescul german are un instinct aparte care îl ajută să prevadă un atac sau un accident. De aceea, este atât de mult folosit de către forțele de poliție din întreaga lume. Este un câine cu o personalitate puternică, dar echilibrată, este foarte inteligent și nu îi trebuie mult timp să învețe comenzile stăpânului. În plus, este foarte vigilent cu familia lui și cu persoanele de care este atașat.

Doberman Pinscher

Pe locul doi în preferințele crescătorilor când vine vorba de câini curajoși este dobermanul, un câine cu o inteligență peste medie, cu simțuri foarte ascuțite, atletic, puternic și neînfricat. Dobermanul este cunoscut pentru auzul lui foarte fin. Nimic nu îi scapă din ceea ce se întâmplă în casă și în jurul casei și este un câine de pază și de protecție dedicat.

În plus, este un câine incredibil de rapid și niciun hoț nu scapă, dacă a intrat în raza lui de acțiune. Pe de altă parte, este un câine voluntar, care reacționează la pericol după instinct și are nevoie de un dresaj bine conceput pentru a răspunde la comenzile stăpânului.

Dogo Argentino

O rasă puțin cunoscută la noi, dar foarte apreciată de crescătorii de elită. Este un câine cu multe calități, cu o statură atletică și puternică, dar cu o personalitate deschisă și sociabilă.

Este unul dintre puținii câini neînfricați și buni de luptă, care sunt totuși prietenoși cu oamenii și foarte atașați de familie. Rasa pură are culoarea albă, dar câinii dogo argentino obținuți din încrucișarea cu alte rase similare pot avea și pete colorate. Are nevoie de antrenament zilnic pentru a-și menține statura atletică și nu este deloc un câine de apartament. O curte generoasă și un stăpân activ cu care să alerge îl va face cel mai fericit.

Ciobănescul caucazian

Un câine masiv, inteligent și de încredere! Este potrivit celor care trăiesc la munte și au o proprietate mare de apărat. Este un câine foarte curajos, care nu se teme nici de animale sălbatice mai mari decât el, cum ar fi ursul.

Cu toate acestea, este un câine cu o mare încredere de sine, care nu se supune unui stăpân neglijent. Uneori poate ignora complet cerințele stăpânului și poate deveni agresiv cu străinii. Ciobănescul caucazian are nevoie de dresaj de specialitate pentru a oferi tot ce are mai bun!  

Vezi informații despre animale salbatice din România!

Citeşte şi curiozități despre câini – lucruri interesante și mai puțin știute!