CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Quercitina este un flavonoid sau mai simplu spus un pigment care accentuează culoarea legumelor și fructelor sănătoase. Se găsește în cantități mari în ceapă, afine, soc, salată sau spanac. Ea are proprietăți antivirale și antiinflamatorii, stimulează imunitatea organismului și are efecte antiaging.

Studii recente realizate în Spania și Germania au demonstrat că acest flavonoid are capacitatea de a inhiba o proteină care ajută virusul Sars Cov 2 să se multiplice odată ajuns în organism. Cu alte cuvinte, quercitina ajută sistemul imunitar să lupte cu acest virus, să îl blocheze și chiar să îl distrugă.

Ce proprietăți are quercitina

Numele acestui compus natural pe care îl luăm din legumele și fructele proaspete vine de la termenul quercus din latină, care înseamnă stejar. Prima dată, quercitina a fost descoperită în scoarța stejarului. De atunci, se știe că este prezentă în foarte multe legume și fructe care au culori intense de verde, galben și roșu.

Quercitina are rol:

  • Antihistaminic
  • Antiinflamator
  • Antiviral
  • Antialergic
  • Antiaging

Acest flavonoid sprijină imunitatea organismului, sprijină sistemul cardiac și circulația sângelui, reduce depunerile de colesterol pe artere, are acțiune antitumorală și ajută în lupta cu virusurile gripei, inclusiv cu coronavirusul. De asemenea, are proprietăți antibacteriene și poate apăra organismul de infecții respiratorii, urinare și renale.

Ce legume și fructe sunt bogate în quercitina

Iată cele mai bune surse naturale de quercitină, legumele și fructele în care se găsește în procente mai mari. De menționat că acestea trebuie consumate crude pentru a beneficia de proprietățile acestui compus atât de bun pentru organism.

fructe de soc – 42

Ceapă roșie – 33

Ceapă albă – 21

Afine – 15

Ardei iute verde – 15

Kale – 7,7

Mere roșii – 4,7

Salată – 4,5

Pere – 4,5

Spanac – 4,1

În ceea ce privește quercitina sub formă de supliment alimentar, este recomandat să nu se depășească doza zilnică de 500 – 1000 mg și să fie administrată pe perioade determinate de timp, la recomandarea medicului.