În magazinele cu produse naturiste se găsește azi ușor pudra de maranta, un ingredient miraculos pentru cosmeticele naturale. Poți face cu ea pudră sau fond de ten și poți folosi numai ingrediente din natură, prietenoase cu pielea ta. Dar iată ce este de fapt pudra de maranta.

Făina obținută din maranta arundinacea

Pudra de maranta este obținută din planta cu același nume, mai exact din rizomii acestei plante, bine uscați și măcinați. Ea seamănă la textură cu amidonul de porumb, este foarte fină, are un gust neutru și este folosită în Orient în preparatele culinare așa cum este folosită făina de tapioca.

Pudra de maranta sau arrowroot, cum i se spune în engleză, face supele și sosurile mai gustoase și mai sățioase. În plus, ea conține mai multe fibre decât amidonul din porumb sau din cartofi, și un procent mai mare de fier, potasiu și vitamine din grupul B, ceea ce ajută la digestie și este ușor de asimilat.

De ce se folosește pentru cosmeticele făcute artizanal

Această pudră din maranta, cu textura ei foarte fină, aderă bine pe ten, dar nu îl îngrașă și nici nu îl usucă. Este un ingredient neutru pentru piele, dar dă consistență și aderență cosmeticelor făcute în casă din ingrediente naturale. Ea nu încarcă porii, dar combate transpirația și absoarbe sebumul.

Se poate combina cu diverse condimente și coloranți naturali, precum cacao, scorțișoară, șofran, cărbune naturale, extracte din diverse flori și minerale. De asemenea, se combină excelent cu uleiuri vegetale și cu uleiuri esențiale.

În combinație cu pudra de sfeclă roșie, poți obține un blush, în combinație cu pudra de cacao și creme hidrantante, poți obține fond de ten.

Tot din pudra de maranta se pot face șampon uscat, deodorant solid împotriva transpirației și pudră parfumată care previne transpirația și mirosul urât al picioarelor.

Proprietățile benefice pentru cosmetice

  • Foarte fină, aproape mătăsoasă
  • Înlocuiește talcul, care poate conține substanțe chimice greu de tolerat pentru piele
  • Alunecă ușor, ceea ce ajută în rețetele pentru deodorant solid sau șampon uscat
  • Protejează pielea de factorii acizi și combate transpirația, fără să afecteze porii.

foto: 123rf.com