Prognoza meteo pentru sâmbătă

ÎN ŢARĂ

Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) anunță că pe parcursul zilei, în cea mai mare parte a țării va predomina o vreme frumoasă și mai caldă decât normal la mijlocul lunii aprilie, cu cer variabil. Unele înnorări și izolat ploi slabe vor fi în regiunile nordice, iar după-amiaza pe spații restrânse în zonele montane. Începând din orele serii, nebulozitatea se va accentua în vest și în sud-vest, unde local vor fi averse posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 23 de grade, iar cele minime între 1 și 11 grade, izolat mai coborâte în depresiunile intramontane, spre -1 grad, unde vor fi condiții de brumă.

BUCUREȘTI
Vremea se va menține predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopții, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

La munte

Pe parcursul zilei va predomina o vreme frumoasă. Vor fi unele înnorări şi izolat va ploua slab. Începând din orele serii, nebulozitatea se va accentua în Carpaţii Occidentali, unde local vor fi averse posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste. Valorile termice, în special cele diurne, vor fi uşor mai ridicate faţă de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru duminică

Cerul va fi mai mult noros, pe arii relativ extinse vor fi ploi moderate cantitativ, iar în zona înaltă vor fi precipitaţii mixte. Vântul va  avea intensificări. Temperatura aerului va fi în scădere mai ales in Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali. Pe crestele montane, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare.

București

Vremea va fi caldă, dar va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi înnorările se vor accentua, vor fi averse posibil moderate cantitativ și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 7…8 grade.