Oficialul a spus că inclusiv oamenii au trimis sugestii legate de procedură. S-a decis, în final, ca pentru solicitările adresate de companiile a căror activitate a fost încheiată ca urmare a deciziilor autorităților, respectiv pentru companiile a căror activitate este afectată de această pandemie total sau parțial, solicitarea se face pe baza unei cereri însoțită de o declarație simplă.

La declarație se atașează lista angajaților pentru care deja s-a dispus măsura întreruperii temporare a activității în sensul de intrare în șomaj tehnic.

Se pot depune documentele la Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, astfel încât să beneficieze de fondurile alocate de Guvern.

Banii vin în 15 zile

„Procedura a fost simplificată și în sensul reducerii temernului la care sunt virați banii. După ce actele sunt depuse, în maxim 15 zile, spre deosebire de 30 de zile, agențiile județene vor efectua plățile pentru angajator.

De aceea, primul pas pe care trebuie să îl facă fiecare angajator este să își pregătească documentele, astfel încât, la începutul lunii aprilie, pentru perioada 16 martie – 31 martie, să aibă documentele gata, să le prezinte la Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă în vederea efectuării plăților”, a spus ministrul.

Vezi și Guvernul va plăti șomajul tehnic pentru cei care-și pierd locurile de muncă. Câți bani vor primi cei aflați în această situație

Citește și: