La sfârșit de februarie, în zonele în care pământul s-a dezghețat, începe și activitatea în grădină. Este vremea să faci curățenie și să îmbogățești pământul cu substanțe nutritive, să sapi și să îngrijești plantele perene. Iată un scurt calendar al primelor lucrări pe care le poți face în grădină în această perioadă.
- Planifică și trasează locul noilor culturi, fie ele legume, flori sau arbuști decorativi.
- Plantează pomi fructiferi, copaci sau arbuști decorativi precum liliacul, magnolia sau forsythia.
- Îmbogățește pământul cu îngrășăminte, cu turbă sau pământ de pădure, în funcție de necesitățile plantelor tale. Este indicat ca substanțele nutritive să fie în sol cu aproximativ o lună înainte de a planta primele legume sau flori. Mai poți folosi gunoi de grajd sau compost amestecat cu cenușă, dacă ești adepta agriculturii ecologice.
- Sapă pământul din jurul pomilor fructiferi mai bătrâni și curăță crengile uscate sau degerate. Tăierile pentru corectarea coroanei trebuie făcute mai târziu, după ce trece orice pericol de îngheț. Fiecare tăietură trebuie tratată cu substanțe de protecție precum ceara naturală pe care o poți cumpăra din magazinele apicole.
- Taie complet ramurile uscate de zmeură, care au rodit în anul anterior.
- Curăță tufele uscate care au înflorit toamna, precum crizanteme sau tufănelele.
- Adaugă fertilizatori la rădăcina trandafirilor, dar nu te grăbi să tai ramurile vechi până la mijlocul lunii martie, ca să fii sigură că nu vor fi afectați de ninsorile târzii.
- Plantează plantele cățărătoare precum glicina, wisteria sau luleaua turcului, dar protejează lăstarii plantați cu un strat de frunze veștede, pământ și folie de plastic, deoarece noaptea continuă să fie temperaturi scăzute care le pot dăuna.
- Sapă cu grijă pământul din jurul plantelor care au înflorit sau care au încolțit deja, precum ghioceii, narcisele sau crocușii.
- Transferă primulele înflorite din ghivece în grădină, după ce cureți și sapi pământul. Primulele se vor adapta ușor la frig și vor rezista mai mult timp înflorite în aer liber.
sursa foto: 123rf.com
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
Parteneri
Parteneri
Vedete
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Libertatea.ro
Moșii de Toamnă 2024. Ce se împarte de Sâmbăta Morților
Libertatea.ro
Ciorbă de burtă – rețeta tradițională pas cu pas
Horoscop