„Poate sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie, 1 iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii.

Ne gândim, ei se vor reîntâlni după o anumită perioada… Deja mâine am o întâlnire cu ministrul Educației, în care să stabilim niște protocoale pentru revenirea în școli”, a precizat Tătaru la postul de televiziune Antena 3.

El a adăugat că în cadrul întrevederii cu ministrul Educației va discuta despre detaliile legate de revenirea copiilor la școală.

„Tot ce înseamnă circuitul copiilor, dacă vom face mai multe schimburi, dacă vor fi mai puține ore, dacă vom avea acele biocide, dacă vom avea și mascute, dar efectiv sunt protocoale pe care le stabilim și le vom adapta la nevoile momentului”, a susținut Tătaru.

Orban reiterează că anul școlar nu va fi înghețat

La rândul sau, premierul Ludovic Orban a declarat că autoritățile nu au avut „niciun moment” în evaluare înghețarea anului școlar și a adăugat că obiectivul Guvernului este acela de a asigura toate condițiile posibile pentru că elevii și studenții să încheie anul școlar, iar examenele naționale să fie susținute.

„Cu siguranță, am spus că noi nu am avut niciun moment în evaluare această posibilitate de înghețare a anului școlar. Obiectivul nostru este să asigurăm toate condițiile posibile astfel încât elevii, studenții să încheie anul școlar, să poată să dea examenele care trebuie date, examenul de capacitate, examenul de bacalaureat, sigur, în condițiile care vor fi permise de contextul epidemiologic, pentru că nu riscăm că toți copiii noștri să piardă un an școlar”, a declarat Ludovic Orban, marți, la TVR 1, întrebat dacă rămâne exclusă varianta înghețării anului școlar.

Vezi și Școala după criza COVID-19. Cum ar putea elevii să se întoarcă în bănci și să stea în clasă cu respectarea regulilor de distanțare

Citește și: