Bucățile de friptură

Toate bucățile rămase de la petrecerea de Revelion, din friptura de porc sau curcan, pot fi congelate. Este indicat să le înfășori pe fiecare în folie de aluminiu și să le dezgheți pe rând pentru a pregăti sandvișuri gustoase sau pentru a le folosi la o plăcintă cu carne.

Sosurile roșii pe bază de vin

Chiar dacă sosurile tale pentru friptură conțin vin, pot fi păstrate la congelator. Când le dezgheți le poți folosi la paste sau la mâncăruri cu carne. Doar sosurile albe pe bază de smântână nu pot fi congelate.

Salata de fructe

Dacă mai rămâne salată de fructe, scurge bine sucul și congelează bucățile de fructe. Le poți dezgheța mai târziu pentru a face o tartă sau ștrudele.

Pâinea, oricât ar fi de proaspătă

Întotdeauna cumpărăm cantități mari de pâine la petreceri și rămâne destul de multă neconsumată. Taie bucăți potrivite și pune-o la congelator, în raftul de sus. O poți folosi la o budincă de pâine sau pur și simplu ca atare, în următoarele zile.

Brânzeturile de la petrecerea de Revelion

Dacă au rămas pe platouri brânzeturi fine, pe cele mai grase și tari le poți congeal fără probleme. Dar crèmele din brânză cu mirodenii nu pot fi ținute la congelator.

Prăjiturile și tortul

Prăjiturile cu cremă sau cu frișcă nu pot fi congelate, în schimb cele care sunt făcute din aluaturi coapte și fructe uscate pot fi păstrate câteva luni la congelator. De asemenea, torturile cu straturi groase de cremă nu se recomandă să fie păstrate la congelator. Dar nici nu îți vine să îl arunci. Taie felii tortul rămas, ambalează fiecare felie în folie de aluminiu și pune-o în congelator. Când vrei să mănânci, decongelezi doar câte o felie. Nu va mai avea chiar aceeași consistență cremoasă, dar gustul se păstrează.

sursa foto: Shutterstock