CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

În lunile calde, trebuie să te asiguri că firele de păr sunt sănătoase și hidratate odată cu expunerea la razele soarelui. Iată câteva trucuri care te pot ajuta să îți protejezi părul vopsit, să îți pui în valoare nuanța și să îți păstrezi  coama cu aspect sănătos. Pregătirea părului ar trebui să includă următoarele etape:

Vopsește-ți părul înainte de vacanță

Dacă te întrebi care este momentul ideal pentru programarea la salon, răspunsul siliștilor este înainte de vacanță. Părul proaspăt tuns va fi mai puternic și mai pregătit să facă față căldurii și factorilor de mediu agresiv la care va fi expus. Culoarea? Cu cât mai proaspătă cu atât îți va garanta un look  incredibil în pozele de vacanță.

Ocupă-te de vârfurile deteriorate

Un alt truc care te poate ajuta la pregătirea părului pentru vacanța de vară este să te ocupi de vârfurile deteriorate. Lungimile pot fi tratate cu ajutorul produselor pentru tratarea vârfurilor deteriorate. Dacă ai nevoie de netezire, utilizează uleiuri de păr. Poate este cazul și de o oprire la coafor pentru tăierea vârfurilor.

Citește și: Ce este epilarea definitivă cu IPL. Riscuri și avantaje

Pregătirea părului pentru vacanța de vară: Protecția solară

”Protecția solară este imperios necesară atât pentru menținerea culorii, dar și pentru păstrarea sănătății părului”, spune Cristina Scrisu, Brand Ambassador System Professional. Razele UV usucă firul de păr, motiv pentru care un spray sau o cremă aplicate pe lungimi vor menține părul mătăsos tot sezonul. Pentru părul fin, subțire, folosește un spray el mai potrivit este un spray de protecție împotriva razelor UV.

Optează pentru balayage

”Balayage-ul este una dintre cele mai potrivite alegeri pentru zilele de vară”, este de părere Cristina Scrisu. Atunci când te expui la soare timp îndelungat, această tehnică te va ajuta să obții un aspect natural, iar șuvițele să fie tot mai accentuate.

Citește și: Coafuri pentru plajă. Vacanță la malul mării

Pregătirea părului pentru vacanța de vară: Nu stresa părul

Renunță la instrumentele de styling. Uscătorul de păr, placa sau ondulatorul pot fi lăsate deoparte pe timpul vacanței. În schimb, poți folosi pe lungimi  spray cu fixare medie pentru texturare. Înainte de a folosi spray-ul, îl poți împleti ușor. După aceea, despletești părul și vei obține acele bucle perfecte.