Ferește-te să îi servești pisicii carne de porc în perioada Sărbătorilor, iar dacă nu te poți abține să nu îi dai și ei o bucățică, ai grijă să fie fiartă sau coaptă în cuptor, cu foarte puțină grăsime. Cel mai bine ar fi să pregătești carne de pui sau de pește pentru ea și să faci câteva rețete delicioase și simple, pe care nu le va refuza. Iată trei rețete care se pot servi crude, coapte sau fierte, și care se pregătesc în câteva minute cu ajutorul unui blender.

  1. Carne de pui cu orez și morcov

Toacă 300 g de carne de pui și fierbe într-un ibric 250 g de orez. Dă pe răzătoare un morcov mare și amestecă apoi toate ingredientele în blender împreună cu un gălbenuș de ou. Formează buletele din pasta de carne și servește-le pisicii fie crude, cu puțin iaurt deasupra, fie fierte.

2. Carne de pui cu cereale și ou

Folosește 300 g de carne de pui tocată mărunt, adaugă o lingură de cereale pentru micul dejun fără zahăr și un fiert tare, mărunțit. Amestecă totul în blender cu puțin iaurt, să se lege compoziția. Servește preparatul pisicii fără să îl mai gătești, dacă este obișnuită să mănânce carne crudă.

3. Pește cu orez, ou și morcov

Fierbe carnea de pește și elimină toate oasele, chiar și pe cele mai mici. Toacă mărunt la cuțit carnea de pește și dă pe răzătoare un morcov mediu. Pune totul în blender, adaugă un ou crud și pregătește o pastă pe gustul pisicii tale. Mai poți adăuga și fasole verde decongelată, tocată mărunt.

credit foto: 123rf.com