Ghioceii, cele mai grăbite flori de primăvară

Micuţii boboci albi şi delicaţi nu au nevoie decât de o rază palidă de soare să străpungă pătura de zăpadă şi să înflorească. Florile fragile ale ghioceilor vor rămâne deschise până la sfârşitul lui martie, când zilele devin mai călduroase. Le place frigul şi umezeala, aşa că nu uita să îi plantezi în grădină într-un sol bogat în humus, la umbra copacilor.

Nu uita: Nu planta niciodată doar un singur bulb de ghiocel! Ei cresc mai viguroşi şi mai frumoşi în straturi bogate.

Primulele, flori cu noroc

primule

foto: wikipedia.org

O vorbă veche spune că, dacă găseşti în calea ta primule înflorite, vei avea noroc tot anul. Plantează-le în grădină sau în ghivecele din balcon, să te bucuri de influenţa lor benefică. Dacă alegi primule la ghiveci, nu le aduce în casă, la căldură, pentru că se vor ofili imediat. Ţine-le în balcon şi udă-le din două în două zile. Dacă le găzduieşti în grădină, alege un sol bogat şi bine drenat. Vei fi surprinsă să descoperi bucheţelele de flori colorate, răsărind după ultima zăpadă a iernii.

Nu uita: Primulele au nevoie de soluri fertile, fără nisip sau pietriş, care le poate afecta serios înflorirea!

 Brânduşele iubesc soarele

crocus-318097_1280

foto: pixabay.com

Care îţi plac mai mult, cele galbene, cele portocalii sau cele violet? Alte specii de branduse au flori albe, roz sau bicolore, iar când înfloresc cu sutele, printre peticele de zăpadă, aruncă lumini de curcubeu peste câmpuri şi păduri. Sunt flori sălbatice, dar se înmulţesc uşor şi în grădină sau în jardiniere lungi, pe balcon. Trebuie să le oferi un sol fertil, amestecat cu frunze putrezite şi puţin nisip.

Nu uita: Brânduşelor le place în acelaşi timp şi soarele, şi frigul, aşa că nu le planta la umbră!

sursa foto: all-free-download.com