Specialiștii recomandă o serie de plante pentru persoanele cu alergii, plante care pot fi cultivate și îngrijite ușor și care au capacitatea de a absorbi alergenii din atmosfera locuinței tale.

Cele mai multe plante recomandate pentru persoanele sensibile au frunze mari, bine dezvoltate, sunt rezistente și cer îngrijiri minime. În schimb îți oferă multe avantaje pentru sănătate și sunt deosebit de atractive.

Aceste plante au două calități majore: absorb substanțele iritante din aer și praful și nu produc polen.

Trebuie doar să ții cont să le ștergi săptămânal frunzele cu o lavetă moale și apă.

Cele mai indicate plante pentru persoanele cu alergii

Crizantemele

Fie că îți cumperi în fiecare săptămână un buchet de crizanteme proaspete, fie că le crești la ghiveci, aceste flori sunt prietenele tale dacă suferi de diverse alergii. Frunzele lor au capacitatea de a reține din aer praful și mai ales substanțe chimice iritante derivate din petrol.

Crinul păcii

Face parte dintre cele mai bune plante pentru persoanele cu alergii datorită abilităților sale de a atrage clorurile și substanțele toxice pe care le emană mobila, covoarele și produsele din plastic din casa ta.

Iedera dracului

În pofida numelui său, această plantă cățărătoare are numeroase beneficii în locuință. Este elegantă, purifică aerul și atrage mult praf pe frunzele ei late de o palmă de copil. Trebuie doar să îi faci câte un duș călduț din când în când pentru a le spăla și a le păstra cât mai curate.

Palmierul Areca

Pe lângă faptul că are o coroană frumoasă și frunze lngi și elegante, palmierul Areca absoarbe umezeala din aer și este benefic pentru persoanele care au probleme cu respirația.

Dracaena

Este bine cunoscută pentru capacitatea ei de a absorbi alergenii din aer și se numără printre cele mai bune plante pentru persoanele cu alergii. Ține cont că frunzele ei trebuie curățate frecvent deoarece atrag cantități mari de praf.

sursa foto: 123rf.com