Pasionatele de flori au câteva ghivece cu plante care înfloresc și iarna, iar acestea au nevoie de fertilizatori în lunile septembrie și octombrie. Soluțiile care hrănesc rădăcinile, fie ele solide sau lichide, sunt necesare pentru a susține apariția de noi boboci de flori pe timpul iernii.

Iată cinci plante care necesită fertilizare în luna octombrie și ce fel de fertilizatori sunt indicați pentru fiecare.

Violetele africane au nevoie de fertilizatori toamna

Plante deosebit de populare, cu o mulțime de culori și forme frumoase de flori și frunze, micuțele violete africane sunt fericite la fereastră, departe de soare, tot timpul anului. Nu le trebuie decât lumină și apă cu moderație. Dar toamna, în lunile septembrie și octombrie au nevoie de fertilizatori.

Cumpără soluții nutritive pentru plante cu flori care au procentul de azot, fosfor și potasiu de 14-12-14. Ferește-te, însă, de fertilizatorii pe bază de uree. Alege mai degrabă azotatul de amoniu. Violetele au nevoie de fertilizatori o dată la 3 săptămâni, dacă a început înflorirea în septembrie.

Crinii de cameră Amaryllis

Din lunile septembrie sau octombrie, bulbii de Amaryllis se pregătesc să înflorească și au mare nevoie de fertilizatori, mai ales dacă nu ai apucat să schimbi pământul de la ultima înflorire.

Bulbii au ”dormit” pe perioada verii, iar toamna produc iar frunze și tije florale, astfel că de cele mai multe ori pot fi deja înfloriți în noiembrie și decembrie.

Ei au nevoie de fertilizatori lichizi cu un procent N-P-K de 10-10-10, care se aplică la fiecare 2 săptămâni, conform instrucțiunilor de pe etichetă.

Cactusul de Crăciun trebuie fertilizat toamna

Impropriu numit cactus, deoarece este mai degrabă o plantă suculentă, cactusul de Crăciun sau Schlumbergera începe și el să formeze noi boboci de flori în lunile octombrie și noiembrie. De aceea, se recomandă fertilizarea plantei în această perioadă, mai ales că ea nu suportă prea bine schimbările agresive cum ar fi schimbarea pământului din ghivece.

Este mult mai bine să îi oferi soluții nutritive în apa cu care o uzi. Planta iubește mai degrabă azotul, decât potasiul, și are nevoie de o soluție N-P-K cu o concentrație de 10-6-8.