Cuprins
A început perioada concediilor de vară și tot mai mulți dintre noi căutăm destinații de vacanță deosebite, care să ne ofere un sejur liniștit și relaxant. Iată câteva idei cu plaje sălbatice din România.
Plaje sălbatice din România
Când vrei să te bucuri de un colt de natură și să te încarci cu energie, iată ce destinații de vacanță să încerci. Plaje sălbatice din România pe care să le vizitezi vara asta.
Plaja Vadu
În apropiere de Delta Dunării, plaja Vadu este și astăzi unul dintre locurile ideale pentru o vacanță relaxantă, deoarece zonă este renumită pentru faptul că și-a păstrat specificul natural. Comparativ cu alte stațiuni de pe litoralul românesc, aici te poți bucura de liniște în orice moment al zilei deoarece este departe de aglomerația orașului.
Accesul la plaja Vadu se face din direcția Mamaia sau Năvodari, pe drumul DJ 226 către Istria, apoi către satul Vadu, care face parte din comuna Corbu. Plaja Vadu este situată la aproximativ 30 km de Năvodari.
Traseul implică și o porțiune de drum neasfaltat, o potecă îngustă care te va duce direct către zona de plajă. Aici vei găsi o atmosferă caldă, relaxantă, dar și reguli stricte pentru păstrarea locului curat. Este interzis să parchezi mașina direct pe plajă sau să amplasezi cortul pe nisip.
În ceea ce privește cazarea, în satul Vadu nu sunt foarte multe opțiuni, tocmai din acest motiv, multe persoane care aleg o vacanță aici decid să se cazeze în localitatea Corbu, care se află la aproximativ 9 km distanță.
Accesul în Vadu, parte a Rezervației Biosferei Delta Dunării, implică și achitarea unui persmis de acces în rezervație, taxă pe zi pentru persoană și autoturism.
Plaja Tuzla
Chiar dacă în ultimii ani plaja Tuzla a devenit tot mai vizitată, încă își păstrează farmecul aparte și este considerată una dintre cele mai impresionante plaje sălbatice din România.
Plaja Tuzla se află la aproximativ 5 km de șoseaua principală care leagă Constanța de Mangalia, în localitatea Tuzla, o comună mică, cu puțini locuitori, la aproximativ 2 km de stațiunea Eforie Sud.
Accesul cu mașina direct pe plajă nu este permis nici aici. Autoturismele pot fi lăsate într-o parcare improvizată din apropiere. În ceea ce privește cazarea, există pensiuni și hoteluri în apropiere, însă și opțiunea de camping poate fi o alternativă de luat în calcul, mai ales că există locuri de campare pentru persoanele care își doresc o vacanță relaxantă.
Plaja Sfântu Gheorghe
Plaja Sfântu Gheorghe se regăsește în județul Tulcea, la un kilometru de localitatea cu același nume, într-un loc deosebit al Deltei Dunării, la vărsarea brațului Sfântu Gheorghe în Marea Neagră. Plaja sălbatică este una dintre cele mai renumite din România și este zonă protejată datorită diversității unice de plante și animale rare.
Pentru a ajunge aici, turiștii străbat drumul de un kilometru pe jos, pe strada principală, ori pot merge cu un tractoraș, transportul care îi duce pe turiști la plajă.
Plaja Sfântu Gheorghe te va impresiona încă de la sosire datorită pesiajelor pitorești și biodiversității aparte, deoarece are o lungime de aproximativ 14 km de plajă acoperită cu nisip alb și fin, iar aici te poți bucura de apa cristalină a Mării Negre.
Pentru că este o plajă sălbatică, aici nu există facilități moderne, restaurante sau baruri, așa că turiștii se bucură de o experiență autentică în liniștea Mării.
De pe plaja Sfântu Gheorghe se pot face plimbări cu barca și pentru a explora Delta Dunării prin locuri de unde se pot admira speciile de păsări și animale în habitatul lor natural.
Plaja Sulina
Este una dintre cele mai frumoase plaje sălbatice din România, care asigură o vacanță liniștită și o atmosferă relaxantă în fiecare zi. Plaja este formată din aluviunile aduse de Dunăre la întâlnirea cu Marea Neagră, iar peisajul este unul deosebit.
Plaja Sulina se află la aproximativ 5 km de orașul Sulina, accesul către zona de plajă este facil și poate fi făcut atât pe jos, cât și cu mașina sau bicicleta. Pe tot traseul spre plajă te vei bucura de vegetația specifică Deltei.
Plaja are o lungime de aproximativ 5 km, o lățime de aproximativ 30 de metri, iar pesiajul este un mix între Delta Dunării și Marea Neagră, cu un aspect pitoresc și un paradis natural.
Unicitatea locului este reprezentată de nisipul fin și atmosfera relaxată, mai ales că sunt locuri de unde poți admira natura în forma ei naturală.
Pe plaja Sulina nu este permisă camparea pe plajă, deoarece face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării, însă în apropiere campingul este permis.
În apropierea plajei se află atracții turistice precum farul din Sulina și muzeul Sulina, locuri de unde poți afla istoria și cultura orașului.
Plaja Corbu
Chiar dacă a devenit tot mai cunoscută și viziată de turiști, plaja Corbu și-a păstrat naturalețea și farmecul de odinioară. Este locul restras de agitația altor plaje celebre unde poți petrece un sejur liniștit în plină vară.
Plaja Corbu se află în județul Constanța, la aproximativ 25 km de oraș, și este parte a localității cu același nume. Este o plajă sălbatică ce se întinde pe o distanță de aproximativ 10 km, loc unde frumusețea naturală se poate observa cât vezi cu ochi.
Aici poți ajunge cu mașina, rulota, taxiul, însă este important de știut că amplasarea autoturismului, dar și a cortului direct pe plaja Corbu este interzisă. Există locuri pentru campat în apropierea plajei. Accesul în Corbu se face după ce se achită un permis de acces în rezervație, deoarece zona face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării.
Așadar, dacă intenționezi să îți petreci concediul într-o zonă liniștită din țara noastră, ai posibilitatea să te bucuri de frumusețea naturii pure în cele mai frumoase plaje sălbatice din România.
Citește și: Plante de apartament nepretențioase și ușor de îngrijit
Sursă foto: 123rf.com