Răspunsul la aceasta este da, pot, dar nu ar trebui. Cerințele nutriționale ale unei pisici sunt foarte diferite de cele ale unui câine, prin urmare, dieta lor este diferită.

Alimentele pentru pisici sunt concepute pentru a satisface nevoile nutriționale ale felinelor, iar ingredientele pentru câini sunt menite să le asigure lor sănătatea.

Pisicile și mâncarea de câini – sunt beneficii sau nu?

Ingredientele vor fi în forma greșită sau poate prea mult o anumită vitamină sau minerale care va fi contraproductivă.

Acest lucru ar putea dăuna pisicii dacă consumă frecvent mâncarea de câini.

Ei împărtășesc unele dintre aceleași nevoi nutriționale, dar prin faptul că sunt specii diferite, trebuie să fie livrate într-o manieră similară.

Aceasta neagă orice beneficii potențiale asupra sănătății pe care credeți că le-ar putea obține pisica consumând hrană pentru câini.

Cum înveți pisica să își facă nevoile la litieră

Pisicile mănâncă alimente pentru câini – de ce e rău pentru ele

Deoarece o pisică are cerințe nutriționale diferite, consumând hrană pentru câini, ea poate mânca prea mult dintr-o substanță și nu suficient o alta.

De exemplu, pisicile sunt, de fapt, carnivore. Din cauza asta, pisicile necesită un nivel mai ridicat de proteine ​​decât câinii.

Pisicile au, de asemenea, nevoie de un aminoacid denumit „taurină” în dieta lor. Alimentele pentru pisici includ taurina ca parte a ingredientelor sale.

Câinii, pe de altă parte, sunt capabili să creeze fizic taurina în propriile corpuri, iar asta înseamnă că mâncarea de câini nu are acest compus.

Taurina este un ingredient vital în dieta pentru pisici. Fără taurină o pisică poate dezvolta boli de inimă și alte probleme de sănătate.

Pisicile și mâncarea de câini – vitamine esentiale

O pisica are nevoie de o formă diferită de vitamina A în comparație cu câinii.

Alimentele pentru câini conțin mult betacaroten și devin o sursă bună de vitamina A pentru câini.

Pisicile au nevoie de vitamina A livrată într-o formă diferită de aceasta, iar mâncarea de pisici adecvată oferă acest lucru. Hrana pentru câini nu.

Din nou, o altă deficiență pe care o pisică o va întâmpina dacă consumă mâncare pentru câini ar fi absența acidului arahidonic în corpurile lor.

Acesta este un acid gras pe care pisicile nu îl pot produce singure. Câinii nu au nevoie de asta.

Pisica poate mânca cartofi? Cât de sănătos este pentru ele

Pisicile sunt carnivore

Unele surse estimează că 90% din bolile pe care le fac animalele noastre de companie provin din alimentația necorespunzătoare.

Dacă vă hrăniți pisica cu mâncare pentru câini nu o îngrijiți corespunzător, deoarece aceasta se traduce printr-o dietă nutrițională slabă.

După cum am spus, faptul că pisicile sunt carnivore și câinii nu sunt, înseamnă că cerințele lor sunt destul de diferite.

Pisicile depind de carne ca bază a dietei lor. În sălbăticie ar mânca 60% până la 80% carne.

Alimentele pentru câini nu oferă nivelurile de proteine ​​pe care o necesită o pisică.

Cum înveți pisica să fie periată zilnic

Câinii, pe de altă parte, sunt omnivori, la fel ca oamenii pot consuma o multime de alimente fără proteine, cum ar fi legumele sau fructele.

Acestea reprezintă o mare parte din ingredientele medii pentru câini, ele sunt și ingrediente care nu pot fi în acord cu hrana pisicilor.

Un pic de hrană pentru câini nu va îmbolnăvi pisica, dar nu trebuie să devină o obișnuință.

Dacă mănâncă alimente pentru câini de-a lungul unei perioade lungi de timp, nu vor avea o dietă echilibrată și, prin urmare, nici o viață sănătoasă.

În mare măsură putem controla sănătatea generală a pisicilor noastre. Hrana lor adecvată, de calitate este o parte a acestui fapt.

Te confrunți cu probleme la care ți-ar prinde bine sfatul unui medic veterinar? Spune-ne care este problema ta și specialistul nostru, Elena Vasiliu, îți va răspunde.

Sursa foto