Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Oregon au vrut să afle mai multe lucruri ascunse despre pisici și mai ales cât de mult se atașează de stăpânii lor micile feline. Ei au invitat 70 de iubitori de pisici, împreună cu animăluțele lor și i-au rugat să facă un simplu test.

Fiecare persoană a rămas 2 minute într-o cameră cu pisica ei, apoi a ieșit timp de 2 minute, și s-a întors iar pentru 2 minute. La final, scorul a fost surprinzător.

Pisicile se atașează de stăpânii lor aproape la fel de mult cum bebelușii se atașează de mămici

Rezultatele studiului au fost destul de surprinzătoare. Un procent de 64% dintre pisici au arătat un nivel scăzut de stres cât timp stăpânii lor au fost lângă ele în aceeași cameră. Un procent atât de mare de atașament, de încredere și de sentimente de siguranță este similar cu cel pe care îl arată bebelușii și copiii foarte mici.

Pisicile s-au simțit mai sigure pe ele și au fost mai agile și mai curioase, cât timp au fost stăpânii lângă ele. În momentul în care aceștia au ieșit pentru 2 minute, nivelul lor de stres a crescut alarmant, așa cum se întâmplă în cazul copiilor mici când mama lipsește din cameră.

Pisicile au aceeași încredere în stăpâni precum câinii

La un studiu similar, 58% dintre câini au arătat același nivel de atașament demonstrat de pisici. Diferența dintre cele două procente fiind destul de mică, ba chiar în favoarea pisicilor, se poate spune că și pisicile dezvoltă o legătură la fel de puternică cu stăpânii lor, așa cum o fac patrupezii.

Pe de altă parte, majoritatea pisicilor petrece mai mult timp cu stăpânii lor, decât câinii, ca atare se poate dezvolta o legătură de securitate și atașament mult mai puternică.

Pentru pisici, oamenii nu sunt doar o sursă de hrană, ci și o sursă de siguranță, de adăpost și de afecțiune necondiționată. Multe pisici vin lângă stăpâna sau stăpânul preferat când suferă, când au nevoie de siguranță și de confort emoțional.

De ce sa nu folosesti urmatoarele cinci minute ca sa vezi care sunt cele mai frumoase pisici din lume?!

Descopera cele mai interesante curiozitati despre pisici. Stiai ca felinele dorm, în medie,16 ore pe zi?