Pisicile sunt curioase și pofticioase și în mod sigur ar fi tentate să încerce hrana pentru câini, mai ales când văd un alt animal hrănindu-se cu poftă din castron.

Pisicilor le plac la nebunie micile gustări delicioase din ton, din carne de curcan, din somon și vor fi la fel de curioase să încerce și ce mănâncă un câine, fie carne din conservă, fie boabe uscate.

Dacă mănâncă puțin nu este nicio problemă. Dar în niciun caz nu poți înlocui hrana pisicii cu mâncarea special concepută pentru câini. ”Pisicile și câinii au necesități nutriționale diferite, iar hrana concepută pentru alte specii nu trebuie să devină dieta de bază pentru pisica ta. Dacă îi dai pisicii tale în mod regulat hrană pentru câine riști să provoci carențe minerale severe, disfuncții la nivelul organelor interne, probleme de digestie, probleme cu blana și sănătatea pielii”, explica Leasa Moltke, specialist american în nutriția animalelor de companie.

Nevoia de proteine și grăsimi

Spre exemplu, pisicile au nevoie de un procent mai mare de proteine zilnic, față de câini. Hrana pentru pisici conține minimum 25% proteine, în timp ce hrana pentru câini conține minimum 18%. Cu timpul, dacă pisica primește hrana pentru câini, va primi mai puține proteine, dezvoltarea oaselor și mușchilor va fi compromisă, iar blana ei va arăta din ce în ce mai neîngrijită.

De asemenea, pisicile au nevoie de un procent mai mare de grăsimi bune în hrana lor, spre deosebire de câini. Pisicile au nevoie de pește gras și de grăsimea pe care o conține carnea albă de pasăre, în timp ce câinii au necesități mai reduse în ceea ce privește grăsimea de origine animală.

Pisicile sunt carnivore, câinii sunt omnivori

Trebuie să mai știi că pisicile au nevoie de un supliment de taurină, care este adăugat în hrana special concepută pentru ele și pe care nu îl pot sintetiza singure. Câinii nu au nevoie de taurină, ei o pot asimila și singuri din carne. Iar acest lucru vine din faptul că pisicile și toate felinele sunt carnivore, în schimb câinii sunt omnivori și pot mânca și preparate pe bază de legume, lactate sau cereale.