Ghearele pisicilor cresc în continuu, aproape la fel de repede ca unghiile noastre. Este firesc ca pisicile să încerce să și le tocească și să le ascută folosind îndeosebi obiecte din lemn, ușor de zgâriat.

Dar mai există un motiv! Pisica zgârie mobila și covoarele sau tocurile ușilor din casă și pentru că au la baza ghearelor glande care emană un miros specific. Astfel ele își marchează teritoriul.

O soluție simplă!

Pulverizează pe mobila sau covorul zgâriat o soluție parfumată cu citrice, mentă sau levănțică, arome pe care pisicile nu le agrează.

Învață să îi tai gheruțele singură

Pentru început, este bine să mergi la un veterinar pentru a învăța de la el cea mai bună metodă să îi tai ghearele. Trebuie să cumperi și un clește special care îți va ușura munca.

Dacă îi menții unghiile scurte, nu va mai provoca atât de multe daune prin casă și nu va mai agăța nici perdelele sau lenjeria de pe pat.

Când pisica zgârie mobila, cumpără jucării speciale

Pisica ta are nevoie să își ascută ghearele, dar o poate face folosind de mică jucării special concepute pentru acest lucru. De la jucăriile împletite cu sfoară la ansamblurile cu stâlpi din lemn și căsuțe în care se pot ascunde, îi poți cumpăra pisicii tale tot felul de obiecte ingenioase pe care să le zgârie în voie.

Covorașele din sisal sunt și ele apreciate de micile feline. Pune jucăriile în zona în care pisica petrece cel mai mult timp sau lângă mobila pe care obișnuiește să o zgârie. Pulverizează pe jucărie un spray cu aromă de iarba mâței și se va îndrăgosti de ea.