Când pisica ta miroase urât, verifică respirația

De la vârsta de 2 ani, pisicile încep să aibă probleme cu dantura. Hrana moale pe care o primesc adesea nu le ajută să își curețe prea bine dinții. Se poate depune tartru și pot face stomatite, inflamații ale gingiilor care dau un miros urât. Și cancerul cavității orale poate da un miros neplăcut când este în faze avansate.

Probleme renale

Uneori, nu sunt de vină dantura, cariile sau inflamațiile gingivale. Când respirația pisicii are un miros fetid, aproape ca de urină, ea poate avea probleme grave cu rinichii. Mirosul urât poate fi cauzat și de ulcere, de infecții stomacale sau de boli ale ficatului.

Mirosul urât poate veni și din zona anală

În acest caz, situația este destul de gravă, pentru că mirosul urât al zonei posterioare indică de obicei probleme grave cu stomacul și cu aparatul excretor, de la inflamații dureroase, la cancere.  Și din cauza paraziților pisica ta miroase urât, iar prima dată mirosul se simte în zona posterioară.

În toate aceste cazuri, când observi că blana pisicii miroase urât, că respirația ei este fetidă sau că s-a schimbat culoare urinei, trebuie să ceri de urgență un consult la medicul veterinar.