Este important să înțelegeți riscurile posibile pentru pisică atunci când consumă această legumă cu amidon. Este bine să discutați și cu veterinarul înainte de a introduce acest aliment în dieta animăluțului.

Cum înveți pisica să fie periată zilnic

Pisica poate mânca cartofi? Cât de sănătos este pentru ele

În general, pisicile pot consuma anumite tipuri de cartofi în cantități limitate, atunci când sunt pregătite corespunzător.

Cartofii albi, dacă sunt fierți, copți sau gătiți în orice mod, pot fi siguri în cantități limitate.

Cartofii dulci, cu toate acestea, ar trebui evitați, deoarece conțin compuși mai greu de digerat, în ciuda faptului că sunt mai bogați în nutrienți.

Ce pericole ascunde carnea crudă pentru animalele de companie

Cartofii cruzi de orice soi ar trebui să fie evitați, deoarece au toxine și nu pot fi digerați de feline.

Amintiți-vă că pisicile sunt carnivore, iar oferindu-le astfel orice hrană umană fără carne ar trebui fie doar ocazional și moderat.

Asigurați-vă că, dacă oferiți cartofi pisicilor, nu sunt foarte sărați, uleioși sau aromați în niciun fel, în special cu usturoi sau ceapă.

Nu este deloc sănătos să oferiți pisicilor cartofi prăjiți!

Destinații de vacanță pe care iubitorii de pisici ar trebui să le viziteze

Precauții atunci când pisicile mănâncă cartofi

Atunci când le oferiți cartofi pisicilor nu uitați că trebuie să fie complet gătiți.

Dacă le dați cartofi cruzi pisicilor ele ar putea suferi de toxicitate solanină, care ar putea fi letală.

Piureul de cartofi este, de obicei, cea mai bună opțiune, deoarece este una dintre opțiunile cele mai ușoare pentru pisica ta și-l digeră foarte ușor.

Nu le dați nici prea mulți cartofi, chiar dacă ele nu vă vor refuza, deoarece sunt bogați în amidon și carbohidrați, ceea ce duce la creșterea rapidă în greutate a pisicii.

Te confrunți cu probleme la care ți-ar prinde bine sfatul unui medic veterinar? Spune-ne care este problema ta și specialistul nostru, Elena Vasiliu, îți va răspunde.

Sursa foto