Pisicile crescute în casă sunt în stare să facă greva foamei câteva zile bune, dacă nu primesc mâncarea preferată. Dar sunt şi cazuri în care pisicile refuză mâncarea când se îmbolnăvesc. Dacă pisica ta devine agitată sau posomorâtă şi nu mănâncă nimic toată ziua, trebuie să o duci la un consult medical. Medicul veterinar îţi va da cele mai bune sfaturi să fie din nou jucăuşă şi mâncăcioasă.

Pisica poate avea probleme de sănătate

În cazul în care pisica refuză hrana, durerile de stomac şi durerile de dinţi sunt cele mai răspândite cauze. Nu trata pisica după ureche, cu medicamente din farmacia umană. Mergi întâi la un control veterinar pentru a depista cauza. Între timp, oferă-i hrană moale, care poate fi mestecată şi digerată mai uşor.

Pofta vine mâncând

De mică, pisica ta trebuie obişnuită cu o hrană cât mai variată, dar în fiecare porţie trebuie să existe şi carne. Spre deosebire de câini, pisicile digeră greu fibrele din legume şi nu se împacă cu alimentaţia vegetală. Combină carnea de pui, peştele sau ficatul cu mâncarea uscată sau umedă din comerţ, pentru a-i oferi o masă cât mai variată.

Ţine minte: zahărul este interzis, iar produsele din lapte cu măsură, numai dacă pisica tolerează lactoza.

sursa foto: 123rf.com