Pielea este elegantă și rezistentă. Va fi mereu la modă în sezoanele reci. Dar după câteva săptămâni de purtare, hainele și gențile din piele trebuie curățate de pete și tratate cu substanțe grase speciale, pentru a menține pielea naturală elastică și lucioasă.

Apă rece și săpun lichid

Folosește un amestec simplu din apă rece și săpun lichid pentru mâini și șterge petele de grăsime sau de murdărie. Este important să folosești o lavetă care nu lasă scame și nici nu se decolorează.

După ce ai spălat zonele pătate de pe haina ta de piele, șterge apa cu o altă lavetă moale și uscată. Este recomandat să faci acest lucru în fiecare lună, pentru a păstra haina cât mai curată.

Aceeași soluție este bună și pentru poșeta din piele, deoarece nu decolorează materialul, indiferent de culoarea ei.

Cum cureți petele mai dificile pe hainele și gențile din piele

Pentru petele mai dificile, vechi sau înnegrite de la grăsimea pielii tale, folosește apă caldă și amoniac.

Iar dacă geaca de piele are un aspect ponosit în întregime, dizolvă 30 grame de bicarbonat în 300 ml de lapte călduț și lustruiește bine peste tot. Folosește dischete de vată care, pe măsură ce se murdăresc, pot fi aruncate.

Cremă de mâini cu lanolină

Pentru orice obiect din piele naturală mai poți folosi produse speciale pentru hidratare din comerț care previn apariția crăpăturilor, dar și o cremă bună cu lanolină.

Pielea trebuie să se mențină cât mai elastică pentru a rezista în timp și pentru a-și păstra culoarea inițială.

De asemenea, poți folosi vaselină simplă din magazinele cu produse naturiste. Vaselina se aplică tot cu ajutorul unei lavete care nu lasă scame și se lustruiește pielea până când absoarbe bine materia grasă.

Lapte demachiant

Pentru hainele și gențile din piele este foarte bun și laptele demachiant. Aplică puțină soluție pe o lavetă curată și șterge bine obiectul din piele peste tot, insistând în zonele mai uzate.

Laptele demachiant va curăța praful, petele de apă sau de transpirație și va întreține materialul în timp.

Curăță periodic haina sau geanta din piele naturală fie cu lapte demachiant, fie cu lanolină sau vaselină. Astfel, îi prelungești viața și vor rămâne la fel de frumoase ca la început.

foto: Shutterstock