Petice de material peste care este aplicat păr artificial sau bucăți de blană au fost purtate cu nonșalanță de fotomodele, pe podium, acum câțiva ani la New York Fashion Week. Acum, revistele de lifestyle din Franța, anunță că aceste peruci pubiene ar fi în trend anul acesta.

Dacă se pot purta pe stradă, pe plajă sau în intimitatea propriei locuințe ține doar de imaginația și tupeul doamnelor și domnișoarelor care ar gusta această… modă.

Potrivit designerilor de la Kaimin, citați de site-ul francez santeplusmag.com, aceste piese vestimentare promovează senzualitatea și ideea de ”body positivity”, care este acum în trend, potrivit căreia ar trebui să ne simțim bine în propria piele. Totuși, credem noi, oare nu ar trebui să existe niște limite?

Kaimin Fashion Show, New YorkSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Pot duce la apariția unor boli intime

Pe de altă parte, medicul Vanessa Mackay, de la Royal College of Obstetricians and Gynaecologists, a declarat pentru The SUN, că nu recomandă purtarea unor astfel de peruci pubiene, deoarece creează un mediu propice dezvoltării bacteriilor, care pot duce la apariția unor boli intime.

Un lucru inedit e faptul că deși par o inovație care poate să șocheze, perucile destinate zonei intime existau încă din anii 1600. Pe atunci, prostituatele, care aveau obiceiul să își radă părul pentru a se feri de păduchi, le foloseau pentru a-și înfrumuseța zona intimă.

Foto: Profimedia