CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Pernele din spumă cu memorie sunt tot mai mult apreciate și cumpărate de români. Dar spuma cu memorie este un material delicat, care necesită precauții. Ea este obținută din poliuretan și are proprietăți cu totul deosebite față de alte materiale din care se fac pernele.

Spuma reține căldura corpului și se mulează după umerii și după forma capului tău în timp ce dormi, asigurând o susținere mai bună decât pernele obișnuite. În schimb, spuma cu memorie reține și transpirația și se usucă mai greu. De aceea, primul lucru pe care trebuie să îl faci, dacă îți cumperi perne din spumă cu memorie, este să cumperi și huse impermeabile. Peste huse poți folosi fețe de pernă de bună calitate din bumbac satinat sau flanel.

Ce trebuie să știi despre spuma cu memorie

Husele impermeabile sunt obligatorii pentru pernele și saltelele din spumă cu memorie. Transpirația și grăsimea specifică pielii se impregnează în spuma care este destul de greu de curățat și nu poate fi spălată oricum la mașina ta de acasă. Transpirația lasă pete galbene de care s-ar putea să nu mai scapi și favorizează mucegaiul, dacă pernele nu sunt bine aerisite și curățate.

Spuma este delicată și nu se spală la mașină, nu se pune în uscător și nici nu se curăță cu apă din belșug. Indicat ar fi să le duci la o curățătorie profesională. Dacă speli la mașină spuma cu memorie riști să o strici pentru totdeauna deoarece se poate descompune în fragmente mici.

Cum se întrețin pernele din spumă și cum se curăță corect

Odată pe săptămână ar fi bine să scoți perna din spumă din husă și să o lași să se aerisească bine, în apropierea unei ferestre deschise, dar în niciun caz la soare. Soarele îngălbenește spuma, ba chiar o arde dacă este puternic vara, și aceasta începe să se dezintegreze treptat.

Dacă observi mici pete gălbui pe spuma albă, le poți curăța cu bicarbonat de sodiu. Presară bicarbonat pe zona pătată sau chiar pe toată suprafața pernei. Înmoaie o lavetă albă într-o soluție cu apă călduță, bicarbonat și puțin săpun lichid și șterge ușor petele, dar ai grijă să nu se umezească zona prea mult.

Lasă perna să se usuce și să se aerisească bine cel puțin două zile, să fii sigură că este bine uscată înainte de a o folosi dinnou. În cazul în care petele sunt greu de curățat acasă, este bine să duci pernele la o curățătorie profesională. Nu uita că și pernele din spumă au termen de valabilitate, iar specialiștii recomandă schimbarea lor după 2 – 3 ani de folosire!