Perlele de tapioca sunt bogate în amidon, carbohidrați și aduc un aport mare de calorii organismului. Ele sunt folosite îndeosebi de persoanele care au intoleranță la gluten sau de persoanele care nu au deloc probleme cu silueta și kilogramele în plus.

Cum se fabrică perlele de tapioca

Decorative și apetisante, perlele de tapioca albe, negre, roșii sau diverse alte culori sunt folosite în diverse preparate dulci. Mai nou se pun și în băuturile energizante pe bază de cafea și lapte.

În combinație cu ingredientele lichide, perlele de tapioca își măresc volumul și arată ca niște mărgele sofisticate, ușor translucide sau lucioase.

Aceste perle deosebite se fac din amidonul lichid extras din rădăcina de manioc. În Orient, maniocul este cunoscut drept pâinea neagră, fiind un aliment de bază în bucătărie după orez și cartofi.

Maniocul necesită un proces de fabricare complex pentru îndepărtarea unor toxine periculoase pentru organism. Rădăcina de manioc nu se consumă niciodată crudă. Ea este curățată, răzuită și fiartă, lăsată în apă câteva zile, după care este transformată într-o pastă. Într-un final se pot obține perle, fulgi de manioca  sau făină de manioca, o făină fără gluten folosită pentru îngroșarea sosurilor, supelor și altor alimente de bază.

Cum se folosesc perlele de manioca

Din perle se pot face acasă budinci gustoase cu lapte și diverse arome sau fructe.

Mai pot fi folosite în cafeaua cu lapte, în shake-uri de fructe sau în sucuri de fructe

Înmuiate în sirop, perlele de tapioca pot fi folosite pentru a decora diverse prăjituri și torturi.

Perlele mai pot fi folosite pentru a da consistență supelor de roșii și supelor cremă de legume. De asemenea constituie un agent de îngroșare foarte bun pentru sosuri și tocănițe din legume.