Întreținere ultrapersonalizată

În această perioadă, specialiștii pun accent pe tehnicile de îngrijire a pielii complet personalizabile. Și, la urma urmei, are logică, pentru că fiecare persoană este unică, are dorințe, nevoi și mai ales probleme diferite. Prin urmare, are nevoie de o rutină adecvată. Dar îngrijirea personalizată începe cu un diagnostic, ce poate fi făcut de un specialist, care să detalieze ceea ce-ți lipsește pentru o epidermă perfect sănătoasă. Primul fapt care trebuie să fie determinat este tipul de ten, mixt, gras, uscat, normal, sensibil etc. Apoi trebuie să fie stabilite detaliile care trebuie să fie corectate, precum ridurile, acneea, petele solare. Pe baza acestui diagnostic, poate fi concepută o rutină completă de îngrijire, cu produsele de curățare, serurile și cremele potrivite, care trebuie să conțină ingrediente cât mai naturale.. 

Calitatea, mai importantă decât brandul

Calitatea nu înseamnă neapărat branduri celebre și prețuri ridicate. În prezent, nu mai trebuie să îți golești portofelul pentru a-ți permite produse de îngrijire și înfrumusețare excelente, pentru că există pe piață o varietate de cosmetice ieftine de cea mai bună calitate. Iar, pentru a face economii reale, înainte de a-ți umple coșul, este important să te organizezi, respectiv să te concentrezi pe produse și accesorii esențiale, precum un demachiant, un tonic, un ser, o cremă de față de noapte și una de zi și măști adecvate tipului tău de ten. 

Ingestia de colagen

Da, în 2021, specialiștii recomandă să mănânci colagen. Substanța este binecunoscută ca ingredient în produsele de îngrijire a pielii, dar și ceea ce mâncăm are legătură directă cu tenul și cu pielea corpului în general. Colagenul este o moleculă prezentă în mod natural în piele, ajutând-o să își mențină elasticitatea. Totuși, pe măsură ce înaintezi în vârstă, capacitatea organismului de a produce colagen scade. Pentru a contracara acest fenomen inevitabil, multe branduri au lansat pe piață capsule și suplimente alimentare cu colagen, în special din cel marin, care, atunci când este ingerat, este bioidentic, adică este similar cu cel deja prezent în corpul nostru. Rezultatele pot fi remarcate însă pe termen lung, deci răbdarea este cuvântul cheie.

Responsabilitatea ecologică

Mult mai mult decât o simplă tendință, responsabilitatea ecologică este provocarea generației actuale. În timp ce măsurile de protecție a mediului se aplică tuturor sectoarelor, nici frumusețea nu face excepție. Zeci de ani, domeniul a fost o sursă de poluare, de exemplu, prin ambalajele folosite, prin testele pe animale și chiar prin unele ingrediente. Din fericire, multe mărci au devenit conștiente de impactul acestor produse asupra planetei și naturii și au început, de exemplu, să folosească ambalaje reciclate și reciclabile, dar și să renunțe la anumiți compuși. 

În ceea ce privește imperfecțiunile, 2021 vine cu o schimbare radicală. Dacă mulți ani s-a pus accentul pe ascunderea imperfecțiunilor tenului cu ajutorul machiajului, în locul unui tratament profund, în prezent, tendința este inversă. Femeile vor o strălucire naturală dată de o bună hidratare și de îngrijirea potrivită. Dovada acestui fapt este că, de la debutul crizei sanitare, vânzările de produse de machiaj au scăzut semnificativ în comparație cu succesul produselor de îngrijire a pielii, care promit să îi confere acesteia o strălucire naturală.

Sursa foto: Unsplash

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Buticulverde