Pătrunjelul, oregano, cimbrul sau mărarul dau o savoare deosebită mâncărurilor. Dar de obicei folosim doar frunzele, iar codițele le aruncăm pentru că sunt prea tari pentru a le adăuga în mâncare. Iată câteva soluții inedite, pe care marii bucătari le folosesc de ani de zile.

Fă-ți singură ulei sau oțet aromat

Taie cu o foarfecă curată bucăți potrivite din codițele de oregano sau cimbru, spre exemplu, și pune-le în ulei sau în oțet, în sticluțe de dimensiuni mici. Vei obține un ulei aromat și delicios pentru salate.

Dă savoare sării

Codițele uscate de ierburi aromatice pot fi folosite și pentru a da o aromă deosebite sării. Folosește doar sare de mină, deoarece sarea de mare atrage umezeala și codițele pot mucegăi în timp. Taie codițele în bucăți mici și adaugă-le în sare. Păstrează-le ca pe ulei în recipiente mici din sticlă, să nu se piardă aroma.

Folosește cozile de la ierburile aromatice la umpluturi

Dacă pregătești un pui întreg la cuptor, umplut cu diverse legume sau ciuperci, sau un mușchi de porc umplut, folosește mai bine cozi de ierburi aromatice, decât frunze. Codițele au o aromă puternică, pe care o eliberează treptat la temperaturi ridicate, iar friptura ta va fi mai gustoasă.

sursa foto: 123rf.com