CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Este vremea pepenilor și folia de aluminiu te ajută să îi păstrezi proaspeți și suculenți, la frigider. Chiar dacă ai tăiat câteva felii, restul de pepene stă mai bine învelit în folie, fără să se dezhidrateze. Nu își pierde nici aroma și nici nu preia mirosul altor alimente din frigider precum mezelurile sau brânza.

Ce legume și fructe se țin în folia de aluminiu

Aproape toate legumele stau bine în folie, mai ales dacă sunt decojite sau tăiate. Spre exemplu, țelina pe care nu o consumi pe toată odată, stă în folie de aluminiu la frigider minim 10 zile fără să se dezhidrateze. Ceapa, curățată de coajă, se păstrează și ea 2 sau 3 zile și nici nu miroase, dacă este bine împachetată în aluminiu la rece. Morcovii, ambalați individual, se păstrează bine în aluminiu la rece, fără să se usuce timp de câteva săptămâni.

În schimb, fructele acide precum lămâile și celelalte citrice nu trebuie ținute în aluminiu. Sucul lor acid atacă metalul și moleculele de aluminiu pătrund în pulpa fructelor.

Aluminiul, bun și la congelator

Carnea și brânzeturile grase pot fi conservate la congelator o perioadă lungă de timp în folie de aluminiu. Dacă sunt bine scurse de apă, acestea îngheață uniform, fără ace de gheață. Când le decongelezi, vor fi la fel ca atunci când le-ai cumpărat.

Păstrează conservele câteva zile în plus

Orice conservă, fie ea cu pateu, cu pește sau carne, dacă nu este consumată integral, ar trebui ținută la rece în folia de aluminiu. După ce o deschizi, poți îndepărta de tot capacul pentru a înveli bine conserva în aluminiu, să intre cât mai puțin aer. Astfel, va mai rezista la frigider încă 3 zile, fără să mucegăiască, fără să își schimbe gustul sau culoarea.

Nu folosi folia de aluminiu la cuptor

Se știe bine deja că această folie nu trebuie introdusă în cuptorul cu microunde. Metalul produce scântei și riști să dai fac aparatului.

Nici în cuptorul cu gaze nu este recomandat să gătești cu aluminiu. La temperaturi mari, moleculele de metal pot ajunge în friptura sau în legumele pe care le gătești la cuptor. Ține minte că este un metal periculos pentru organism și se acumulează, corpul nostru neavând un mecanism de apărare eficient față de metale.

Pe de altă parte, după ce încălzești alimentele în cuptorul cu microunde, în vase de sticlă sau de ceramică, le poți acoperi cu folie de aluminiu să le păstrezi calde până la servești.

imagine: Libertatea pentru femei