Condimentele parfumate precum vanilia, scorțișoara sau steluțele de anason, citricele și esențele naturale din flori te ajută să faci singură odorizante de cameră pe placul tău. Pune într-un coșuleț coji de portocale și de mandarine, adaugă câteva bețișoare de scorțișoară și petale de trandafiri, pe care le poți cumpăra de la magazinele cu produse naturiste. Vei crea un potpourri cu arome delicate, care va îndulci atmosfera din cameră. Dacă preferi parfumurile mai tari, poți crea un odorizant cu arome de conifere, din crenguțe și conuri de brad, stropite cu ulei esențial. Pe lângă aroma de brad, adaugă câteva picături de ulei esențial de mentă și lămâie, să capete prospețime. Nu exagera cu uleiurile esențiale, opt sau zece picături sunt suficiente pentru fiecare aranjament.

Odorizante lichide

Fierbe coji de portocale și lămâie cu vanilie, scorțișoară și nucșoare. Adaugă apă doar cât să acopere ingredientele și lasă amestecul să clocotească jumătate de minut. După ce s-a răcit, strecoară apa parfumată și pune-o într-o sticlă cu pulverizator. O poți folosi atât pentru cameră, cât și pentru dulapurile de haine sau pentru cămara din bucătărie. Alte odorizante lichide pot fi făcute din uleiuri esențiale de levănțică, rozmarin, busuioc, salvie sau cuișoare. Combină levănțica și lămâia, rozmarinul cu salvia sau busuiocul cu portocalele. Folosește câte 25 picături din fiecare ulei și dizolvă-le în 50 ml de ulei de migdale. Cu acest amestec, poți împrospăta orice cameră din casă, orice spațiu închis, până și pantofarul, unde persistă mirosurile neplăcute.

Parfumuri sub formă de gel

Aroma lor persistă mai mult în timp și pot fi colorate în funcție de ambientul camerei. Folosește 10 g de gelatină alimentară și coloranți naturali pentru prăjituri. Adaugă 100 ml de apă și amestecă până se dizolvă gelatina. Ține paharul cu gelatină pe baie de aburi, să se omogenizeze mai bine și adaugă 20 de picături de ulei esențial de flori sau de fructe, în funcție de preferințe. Când amestecul este gata, toarnă substanța într-un bol de sticlă și găsește-i locul potrivit în cameră. Gelul parfumat va persista aproximativ 20 de zile, după care îl poți încălzi și poți adăuga din nou ulei esențial aromat.

credit foto: Foter.com