Dacă îți place să ai o casă veselă, plină de culoare și ciripituri, poți adopta un papagal de talie mică, iar papagalii Kakariki se numără printre aceștia. Crescătorii acestei specii susțin că sunt cei mai activi, cei mai jucăuși și cei mai curioși.

Papagalii îți solicită mereu atenția!

Nu trebuie sub nicio formă ținuți închiși în colivii. Adoptă acești papagali doar dacă ai o casă spațioasă, un balcon sau o terasă închisă, largă și plină de lumină, cu multe plante, unde papagalii pot exersa zborul.

Le place să cotrobăie peste tot și pot strica tablourile, cărțile, cablurile, obiectele mici și delicate. În plus te vor trezi în fiecare zi dimineața devreme și nu vor sta locului o clipă.

Așa că trebuie să te gândești bine înainte de a adopta Kakariki, dacă ai suficient spațiu, răbdare și timp pentru ei.

Citește și despre papagalii Nimfă, papagali cu o personalitate la fel de plăcută!

Papagalii Kakariki vin din Noua Zeelandă

În limba localnicilor, kakariki înseamnă papagal mic. Sunt ei mici și haioși, dar sunt foarte activi. Au o personalitate plăcută, veselă, prietenoasă, doar că sunt foarte băgăreți.

Dar, dacă și tu ești activă și îți place să te joci cu ei, să îi provoci, să le aduci jucării și să imaginezi tot felul de jocuri în care ei să caute ceva ascuns, atunci vă veți înțelege de minune!

În natură, sunt cunoscute cinci specii de papagalii Kakariki, dar în avicultură există două specii care s-au acomodat mai ușor la traiul îngrădit din casele noastre. Kakariki galbeni cu coronița roșie sunt cei mai căutați și mai frumoși, dar nici cei verzi nu sunt mai prejos.

Ce trebuie să mai știi despre karariki

  • Sunt activi, dar nu ciripesc și nu țipă prea mult;
  • Le place să facă baie foarte des și le place să aibă vase mari cu apă și jucării;
  • Le place să își caute mâncarea preferată ascunsă prin casă;
  • papagalii Kakariki sunt afectuoși și se atașează pe viață de stăpânul preferat;
  • Sunt veseli și primesc ușor alte păsări în același spațiu, fără să devină agresivi;
  • Sunt inteligenți, pot fi dresați de mici și învață ușor să imite cuvintele tale;
  • Au nevoie de multe fructe și legume zilnic și fac destul de multă mizerie;
  • Se joacă aproape cu orice, au nevoie de multe jucării, de libertate să zboare și de crenguțe groase de copaci pe care să aterizeze și să își tocească ciocul.