După intervenția premierului, ministrul Tătaru a precizat, însă, la TVR că „nu se va putea merge la munte sau la mare în regim de agrement”.

Deși din 15 mai se vor ridica unele restricții, nu este vorba și despre acest gen de relaxare.

„Noi contăm mult pe spiritul civic. Dacă o dată cu libertatea de mișcare individuală, vedem că nu avem focare în aceste locuri putem să ne gândim la extinderea relaxării și în alte zone. Deschidem muzeele, care sunt spații închise pentru că acolo se poate controla fluxul.

În aer liber nu se poate, de aceea, parcurile sunt închise. Nu se va putea merge la munte sau la mare în regim de agrement. Sunt acele ieșiri cu scop precis. Nu putem pleca în cele două săptămâni de după 15 mai„, a precizat Nelu Tătaru, pentru postul national, conform Ziare.com.

Dacă nu putem merge la munte sau la mare, întrebarea rămâne: de ce se deschid hotelurile și pensiunile, așa cum a subliniat premierul Orban.

Orban spune că vom putea merge la munte, dar că ne vom bea cafeaua de la termos

„Se deschid cabinetele stomatologice, saloanele, frizeriile și hotelurile vor fi deschise. Nu vor fi sub restricții după 15 mai (hotelurile – n.red.), ci la cafenele, restaurante și baruri”, a subliniat clar premierul luni seară.

Ludovic Orban a confirmat că vor fi permise deplasările montane, dar a precizat că, în lipsa restaurantelor, turiștii își vor bea cafeaua „din termos”, totul cu respectarea celorlalte măsuri în vigoare privind distanțarea socială.

„Deplasarea în afară localității va fi permisă pentru mai multe motive, pe care le considerăm întemeiate – serviciu, la rude, deplasări la activitățile agricole; dacă dăm drumul la alpinism, la deplasări montane, înseamnă că se pot duce la munte.

Va există o anumită relaxare în circulația în afară localităților. Va crește cererea pe unitățile de cazare. Recunosc că zona de restaurant, bar, cafenea e o zona unde se socializează, dar punem pe prim plan sănătatea”, a mai spus Orban.

Vezi și Din 15 mai vor fi permise drumețiile la munte? Ce spune Marcel Vela

Citește și: